Plastisch chirurg op straat dankzij SBS6

Dankzij de Nederlandse omroep SBS6 heeft de Wellness kliniek in Genk, Belgisch Limburg, zijn bekendste plastisch chirurg op straat gezet. Jeff Hoeyberghs werd op staande voet ontslagen nadat SBS6 klachten van Nederlandse vrouwen en een scheldpartij van Hoeyberghs had uitgezonden.

Hoeyberghs is de bekendste plastisch chirurg van Vlaanderen, niet zozeer door medische ingrepen dan wel door zijn ontvlambaarheid en onorthodoxe wijze van uitdrukken. Zo heeft hij ooit over Kathleen van Brempt, de Vlaamse minister van mobiliteit, gezegd dat ze ‘door haar aars praatte’ wat niet ongewoon zou zijn voor mensen ‘die hun hersens in hun achterwerk hebben zitten’. Hij adviseerde haar ‘om godverdomme voor een ander hol te gaan keffen’.

Bovenstaande gebeurde in het tv-programma ‘Recht op antwoord’ dat gepresenteerd wordt door Goedele Liekens. Hierin werd hij ook geconfronteerd met klachten over zijn werk, die er toen ook al veelvuldig leken te zijn.  Een van de klachten uit Nederland kwam van een dame die bijna scheef liep toen ze de kliniek verliet: ze had één borst van 325 cc en één van 380 cc. Toen ze hierover klaagde heeft Hoeyberghs sussend "Alle borsten zijn verschillend, meiske." gezegd. Toen hij werd gebeld door een journaliste van SBS6 om opheldering te vragen, kreeg deze te horen dat ze een ‘flutjournaliste’ was. Hij had voor ‘dit gelul, dit gezeik, dit geouwehoer’ geen tijd en voegde nog even toe dat ze een ‘gek wijf’ was. Hierna hing hij de telefoon op.

Voor Vlaanderen komt het als een verrassing dat de Wellness Kliniek hem op straat kòn zetten. Tot op heden werd gedacht dat Hoeyberghs de eigenaar, of op zijn minst de mede-eigenaar, was van het instituut dat gespecialiseerd is liposucties, borstvergrotingen en gebits- en schaamlipcorrecties. Dit blijkt echter net zo nep te zijn als de borsten die werden afgeleverd door Hoeyberghs, want volgens de Belgische media zijn zowat alle aandelen in handen van de familie van zijn vrouw, met wie hij in scheiding ligt.

In de kliniek, die niet langer met Hoeyberghs geassocieerd wil worden, zijn in totaal zo’n dertig mensen werkzaam.

 

De reden waarom Hoeyberghs is ontslagen
 
Hoeyberghs door het lint in 'Recht op Antwoord'