Aegon viert feest ondanks crisis
Ondanks het feit dat de verzekeraar Aegon een diepe val maakte op de beurs en een miljarden injectie van de staat kreeg was er toch reden voor een feestje.
Gisteravond organiseerde het noodlijdende Aegon namelijk een feest voor 550 genodigden in het stadhuis van Den Haag en de nabij gelegen Dr. Anton Philipszaal. Het feest werd gehouden ter ere van het 25 jarig bestaan van Aegon.
Een van de aanwezige gasten, die uit binnen- en buitenland kwamen, verklaarde in een brief tegenover Geenstijl.nl dat er aan personeel geen te kort was. Op acht gasten liep er één ober. Ook op het eten was niet bezuinigd, dit kwam namelijk van Maison de Boer. Maison de Boer verzorgt ook vaak staatsbanketten van het Koninklijk huis.
Ook alle drankjes van de 550 gasten waren voor rekening van Aegon. De muziek werd die avond verzorgd door de beroemde pianist Lang Lang. Alle gasten werd van tevoren verboden om de media in te lichten over het feestje.
Overigens was niet alleen Lang Lang er, maar ook een groot deel van het "Symphonica in Rosso" orkest.
Inderdaad een vrij tendentieus geschreven bericht.
Ik vond het in ieder geval een gezellig en geslaagd feest.
Have you ever heard of the term... 'Fuck Buddy?'
Bleef het orkest tot het einde spelen trouwens?
Aandelenlease
AEGON ontwikkelde zich na 1996 ook als belangrijkste aanbieder van aandelenlease. Vanaf 1996 was AEGON via dochter Bank Labouchere, eigenaar van Legio Lease. Legio lease verkocht enkele honderdduizenden leasecontracten met namen als Winstverdriedubbelaar die in veel gevallen na afloop een forse schuld opleverden toen de aandelenbeurzen kelderden. AEGON wist het bedrijf op tijd te verkopen aan de Belgische bank Dexia, op het hoogtepunt van de markt in 2000.
Ook via AEGON Financiële Diensten (Leeuwarden) en Spaarbeleg (Nieuwegein) werden aandelenleaseproducten verkocht onder namen als "Vliegwiel-lease" en "SprintPlan".
Over deze aandelenleaseproducten lopen sinds 2003 rechtszaken tegen AEGON namens tienduizenden gedupeerde lease-deelnemers o.a door de Vereniging Consument & Geldzaken[3]. Voor meer informatie zie het artikel aandelenlease-affaire.
Koersplan
In 1999 raakte AEGON in opspraak met het spaarkasproduct Koersplan, volgens het consumentenprogramma TROS Radar bracht AEGON teveel kosten in rekening. Een klacht van AEGON over drie uitzendingen over dit onderwerp werd door de Raad voor de Journalistiek (RvdJ) ongegrond verklaard. Gedupeerden hebben zich in 2005 verenigd in Stichting Koersplan de weg kwijt[4] en procederen (2007) met AEGON voor schadevergoeding. De Koersplan-affaire is één van de aanleidingen voor de eind 2006 ontstane Woekerpolis-affaire.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken