Pedofielen mogen zich niet verkleden tijdens Halloween

In Amerika was er al veel discussie over het publiek maken van de adressen van zedendelinquenten, zoals pedofielen. Nu zijn er nieuwe maatregelen getroffen tegen de veroordeelde zedenmisdadigers. Tijdens Halloween mogen zij geen contact hebben met kinderen, geen snoep uitdelen en zij mogen zich ook niet verkleden of hun huis in een Halloween-sfeertje steken.

In de staten Indiana, Maryland, Missouri en New Mexico bestond al de verplichting om een bordje bij het huis van zedendelinquenten op te hangen. Maar dat is nog niet alles. Behalve dat publiekelijk bekend wordt waar deze misdadigers wonen, wordt ook gemonitord waar zij naartoe gaan.

Een federale rechter in Missouri, Carol E. Jackson, oordeelde als volgt over zedendelinquenten in combinatie met Halloween: "Ze mogen geen enkel contact hebben met kinderen op Halloween, zelfs niet met familie en kennissen. Ze moeten ook in hun huis blijven tijdens Halloween, tenzij ze een goede reden hebben om naar buiten te gaan." Op het bordje voor hun deur moet staan: "Hier geen snoep of feestjes."