Roddelpers woedend op Bassie

Onze landelijke boulevardpers is woest op Bassie de clown. Een roddelblaadje, dat vandaag groots had uitgepakt over het vermeende kind van Bassie, zegt nu tienduizenden euro's mis te lopen. Vandaag werd namelijk bekend dat het een ordinaire reclamestunt blijkt te zijn.

De bladen pakken vandaag groots uit over het inmiddels achterhaalde nieuws. 'Waar clown (73) altijd bang voor was', staat er op de cover van Weekend te lezen. 'Nachtmerrie komt uit voor clown Bassie', schrijft het blad vervolgens. Volgens het roddelblad zouden Bas van Toor en zijn vrouw Coby zo zijn geschrokken van het nieuws, dat het echtpaar enkele dagen is ondergedoken.

Ook de Privé pakt groots uit. Twee volle pagina's worden besteed aan het grote nieuws dat de clown een nummertje had gemaakt met ene Sandra uit Heerhugowaard.

De advocaten van het blad dat Bassie wil aanklagen, zijn momenteel aan het bekijken hoe ze zoveel mogelijk geld uit de kwestie kunnen slepen. "Een grap is leuk, maar daar is hier eigenlijk geen sprake meer van. We hebben namelijk de hele maandag geprobeerd om Bas van Toor en zijn familie te bellen, om te kunnen nagaan of het verhaal wel of niet klopte, maar kregen de hele dag geen gehoor. Toen hebben we het toch maar gepubliceerd."

Het was te laat om de bladen nog tegen te houden. Maandagavond wordt namelijk de kopij ingeleverd, opdat woensdag de bladen in de winkel liggen. Sandra bracht het nieuws pas op maandagochtend naar buiten, te laat om het te kunnen verifiëren.

Vanmiddag worden de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of ze de kindervriend kunnen aanklagen. Daarom wil het blad nog niet naar buiten treden over hun woede. "Eerst wachten we het overleg af", laat een woordvoerder van het desbetreffende blad weten.