Man vrijgesproken van doodslag discotheekeigenaar

Een 44-jarige man uit het Brabantse Waalre is woensdag vrijgesproken van doodslag op een discotheekeigenaar uit Nederweert in 2006. De rechtbank veroordeelde de man eerder tot zestien jaar celstraf. Het gerechtshof in Den Bosch oordeelde dat er te weinig bewijs is om de verdachte als een van de daders aan te wijzen van de roofoverval waarbij de discotheekeigenaar overleed.

Een kogel in de buik van de verdachte die afkomstig zou zijn uit de revolver van het slachtoffer zou de betrokkenheid van de verdachte bij de roofoverval moeten aantonen. Een deskundige noemde het 'waarschijnlijk' dat de kogel uit die revolver kwam. Het hof vond dit enkele feit te weinig zekerheid bieden voor een veroordeling. De rechter voegde daaraan wel toe dat het hof de verdachte niet gelooft, die verklaarde niet te weten hoe hij een kogel in zijn buik heeft gekregen.

De voorlopige hechtenis van de man werd vorige week woensdag al opgeheven. Hij zat tweeënhalf jaar vast. Het slachtoffer werd tijdens carnaval in zijn woning overvallen en doodgeschoten.