Yolanthe bang voor bodywarmers

Tijdens de presentatie van het boek 'Ik, Jan Veerman', dat door Yolanthe Cabau van Kasbergen in een ruk werd uitgelezen, bekende zij zich rot te zijn geschrokken van het boek. "Ik was al van plan over drie weken met Jan Smit samen te gaan wonen maar als ik dit eerst gelezen had, was ik er misschien niet ingetrapt", lachte ze.

Het boek gaat over het ruige leven in het visserdorp Volendam, en sommige passages klinken Yolanthe al bekend in de oren. Toch wil de mooie actrice er niet meer weg en vindt zij zichzelf al volledig ingeburgerd. "Na het lezen van dit boek, ben ik er echt klaar voor", meent Yolanthe.

Mocht het stel later kinderen krijgen, dan gaan ze een moeilijke tijd tegemoet in Volendam. De koters krijgen dan de scheldnaam 'bodywarmer' van de oorspronkelijke bevolking van het vissersdorp. "Een niet-Volendammer als ik heet een jas. Jan is natuurlijke een ras-Volendammer, en als wij kinderen krijgen worden ze dus een kruising tussen een jas en een Volendammer. Dat noemen ze hier een bodywarmer..."