Belgen verdienen aan Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog is een groeiende bron van inkomsten voor Belgen. De slagvelden, musea en graven trokken vorig jaar 13 procent meer toeristen. De 368.000 bezoekers zorgden voor 35 miljoen euro omzet voor de herdenkingssector.

De belangstelling voor de begraafplaatsen en bezoekerscentra zal de komende jaren nog groeien, verwacht de sector. "Tot 2014 kunnnen we nog verder boomen", zegt Franky Bostyn van het Memorial Museum Passchendaele in Zonnebeke zaterdag in de Gazet van Antwerpen. In 2014 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon.

Vooral Britten, Australiërs en Nieuw-Zeelanders komen nog kijken. De bezoekers zijn veelal nazaten van omgekomen soldaten. Ze boeken hun reis via de vele militaire reisorganisaties.

België was tussen 1914 en 1918 een slagveld voor de geallieerden en Duitsers, hoewel het land zelf neutraal wilde blijven. Vooral rond Ieper vielen veel doden. Daar staat nog altijd het Flanders Field Museum.

Onze eigen admin Yvonne is ook een groot liefhebber van de Eerste Wereldoorlog.  Op haar forumeerstewereldoorlog vind je veel informatie en discussies over de Eerste Wereldoorlog.