Toelage verzonnen en verspild aan gokken en drank

Icoon Opmerkelijk Een paar uit Weston-super-Mare in het oosten van Engeland is deze week door een rechtbank schuldig bevonden aan het innen van 125.000 Britse pond (ruim 180.000 euro) toeslag voor zestien kinderen die niet bestaan. De 57-jarige David Wilshaw en zijn 58-jarige partner Nancy Stevenson besteedden het grootste deel van het geld aan gokken en alcohol.

De twee begonnen met hun frauduleuze activiteiten toen ze een toelage aanvroegen voor twee bestaande kinderen van Stevenson, aldus The Times zaterdag. Wilshaw en Stevenson merkten dat ze niet met geboortecertificaten op de proppen hoefden te komen en dienden daarom nog eens zestien aanvragen voor toeslagen in. Voor de niet-bestaande kinderen verzonnen ze namen als Brian, Edith, Gareth en Jason.

Het stel verdiende aan de fraude tussen 2003 en 2007 wekelijks 400 pond (bijna 600 euro). Wilshaw gaf elke week honderden ponden uit in bookmakerskantoren. Stevenson gaf voor de rechtbank toe dat zij elke dag minstens twee flessen brandy leegdronk.