Palestijnse chirurg uit Sneek woest op politie

PolitieChirurg Tariq Shadid uit Sneek, die onder meer bekend staat als woordvoerder van de Palestijnse Gemeenschap in Nederland en lid is van het centrale actiecomitť Stop de Oorlog, is woedend op de Friese politie. Die kwam deze week bij hem aan de deur om te vragen of er vanuit Palestijnse zijde nog acties gepland zijn in verband met de komst van een voetbalelftal uit IsraŽl in het kader van het EK onder de 21 jaar dat morgen in Heerenveen begint.

De medicus voelt zich ernstig gekwetst en gestigmatiseerd door deze actie. Hij heeft burgemeester Arno Brok van Sneek laten weten hem voor de rechter te slepen wegens huisvredebreuk als de politie nog eens ''zonder aanleiding'' bij hem op de stoep staat.

Shadid, ook actief als opinieschrijver op de website WijBlijvenHier.nl, schreef een column over zijn ervaring. Daarin valt te lezen dat de agent die bij hem aan de deur kwam zich keurig gedroeg. Maar degenen die hem met de opdracht hadden opgezadeld, daar heeft de chirurg weinig goede woorden voor over: ''Zijn superieuren hebben een lesje in fatsoen, gelijke behandeling en respect nodig.''

In meerdere plaatsen bezochten Friese agenten afgelopen week Palestina-aanhangers om hen te ondervragen over het komende EK.