6-jarige Dordtse rapper brengt single uit

De 6-jarige Jamairo Redan uit Dordrecht is de jongste rapper van Nederland die een single gaat uitbrengen. Volgende maand ligt het schijfje in de winkels. Naast een platencontract(je) krijgt hij bovendien een eigen T-shirtlijn. Over zijn ambities laat het jochie geen onduidelijkheid bestaan. ''Let maar op, binnenkort ben ik bekender dan SpongeBob'', zo rapt de jonge rapper in de bijbehorende videoclip van het nummer 'Zet 'm op'.

De clip staat sinds een paar dagen al online op YouTube. In het filmpje rapt het stoere knulletje er vanaf een motor en in de schoolbanken van de Dordtse Mariaschool lustig op los. ''Hij is de jongste rapper van ons land met een eigen clip'', zegt zijn trotse vader Edson Rafael.

De teksten voor Jamairo worden geschreven door zijn vader en moeder. ''We moeten wel goed opletten wat we hem laten rappen, omdat hij de betekenis van de woorden nog niet kent'', aldus papa Edson, die als D Kaya al menige rap op zijn naam heeft staan.

Een deel van de opbrengst van de single zal worden gedoneerd aan de CliniClowns. Jamairo ''Ik wil dat alle zieke kindjes ook net zoals ik plezier kunnen hebben.''