Brein eist namen uploaders van UPC

PiracyKabelexploitant UPC weigert om de stichting Brein gegevens te verstrekken van UPC-gebruikers die auteursrechtelijk beschermd materiaal zouden hebben geupload. Brein spande daarom vandaag een kort geding aan tegen UPC. De stichting had daar eerder deze maand al mee gedreigd.

Opmerkelijk genoeg liet UPC eerder weten best bereid te zijn de persoonlijke gegevens van vermeende uploaders te verstrekken mits dan wel een zorgvuldig onderzoek aan de beschuldiging van Brein ten grondslag ligt. UPC zegt nu dat eerst een rechter maar moet beslissen of ze de gegevens aan Brein moeten verstrekken. Het gaat om drie namen, waarvan er volgens UPC bij zeker ťťn grote twijfel bestaat over de beschuldigingen die Brein tegen hem heeft geuit.

Overigens blijkt Brein de namen van twee UPC-klanten al te hebben. Die staan namelijk in de stukken van de rechtszaak. Maar als volgens UPC de rechter bepaalt dat Brein de namen niet mag gebruiken, heeft Brein niets aan die namen. Brein heeft vandaag in het kort geding ook de derde naam opgeŽist, die UPC niet in de stukken had vermeld.

De uitspraak is waarschijnlijk over 14 dagen.