Louis Sévèke nooit serieus bedreigd

De vorig jaar vermoorde activist Louis Sévèke uit Nijmegen is nooit serieus met de dood bedreigd. Als dat wel was gebeurd, was de 41-jarige Nijmegenaar naar de politie gestapt om aangifte te doen. Dat heeft zijn broer Raymond-Pierre Sévèke dinsdagavond gezegd in het IKON-televisieprogramma Spraakmakende Zaken van Paul Rosenmöller.

Louis Sévèke werd op 15 november op straat in Nijmegen met twee kogels doodgeschoten. De politie zoekt sindsdien met tientallen rechercheurs naar de dader, maar heeft nog geen verdachte op het oog. De familie sluit nagenoeg uit dat de dader in de privésfeer moet worden gezocht, zoals eerder wel is gesuggereerd, aldus de broer. ''Al weet je natuurlijk nooit alles van iemand. Maar het is heel goed mogelijk dat Louis het slachtoffer is geworden van zijn idealen.''

De vermoorde activist en ex-kraker, die een eigen onderzoeksbureau had, bestreed met name misstanden bij politie, justitie en veiligheidsdiensten. Zijn huisgenoot en collega-onderzoeker Frank Schoenmaecker zei dinsdagavond dat hij het mogelijk acht dat iemand met een politieachtergrond de dader is.

-
Meer info op: www.louisseveke.nl