Moordenaar van Fortuyn wil boek schrijven

Volkert van der GraafVolkert van der Graaf denkt erover om een boek te gaan schrijven. De moordenaar van politicus Pim Fortuyn wil hierin verhalen over de geruchtmakende moordzaak. Dit stelt de advocaat van Van der Graaf, mr. Judith Serrarens. De juriste reageerde op het nieuws dat de familie Fortuyn nog een schadevergoeding tegoed heeft van de milieuactivist. Tevens wordt er geŽist dat Van der Graaf geen inkomsten zal vergaren uit de zaak.

"Ik heb mijn cliŽnt vanochtend gesproken. Hij maakt bezwaar tegen de eis van de familie Fortuyn dat hij nu en in de toekomst geen inkomsten mag genereren uit deze zaak. De familie wil niet dat hij inkomsten zal krijgen uit artikelen, boeken of andere activiteiten. Mijn cliŽnt vindt dat een beperking van zijn vrijheid van meningsuiting", stelt Serrarens. Volgens de raadsvrouw denkt Van der Graaf erover een biografie te gaan schrijven, hetgeen door de eis van de familieleden van de dode politicus onmogelijk zou worden. Indien de voorwaarde niet ingewilligd wordt, dreigen de Fortuynen geen genoegen te nemen met de door de rechtbank bepaalde schadevergoeding van 22.000 euro.

Via zijn advocaat reageerde Van der Graaf tevens op de berichten dat zijn vriendin Petra bepaald niet onbemiddeld is. De vrouw zou een vermogen hebben van ongeveer 180.000 euro. "Het vermogen van mijn vriendin is niet relevant. Het gaat om een vordering op mij", stelde de moordenaar in een verklaring. Marten Fortuyn zou in het verleden namens de erven van zijn broer tevergeefs hebben geprobeerd beslag te leggen op de gemeenschappelijke tegoeden van Van der Graaf en zijn vriendin.

Met dank aan Beasjtie voor de submit.