CU: 'Scheidende stellen eerst in therapie'

Albert Janssen, CU VeendamEchtparen die van plan zijn uit elkaar te gaan, zouden een cursus moeten volgen met als doel het huwelijk te redden. Dat vindt de ChristenUnie (CU) in de gemeenteraad van Veendam. De partij wil dat de Groningse gemeente de maatregel verplicht stelt bij relaties die op springen staan.

Daarnaast zou de ChristenUnie in de Tweede Kamer het initiatief op landelijk niveau moeten oppakken, zo stelt de Veendamse fractievoorzitter van de CU Albert Janssen (foto). "De overheid moet de burger tegen zichzelf beschermen. Dat is geen betutteling, maar een correctie op het doorgeschoten individualisme in de samenleving", meent Janssen. Hij stelt dat de gevolgen van scheidingen de samenleving jaarlijks miljarden euro's kosten en grote emotionele gevolgen voor de betrokken kinderen hebben. Jeugdcriminaliteit zou deels zijn oorzaak vinden in ontwrichte gezinnen.

"Een huwelijk draait om evenwicht en respect. Het moet niet iets zijn waar je rücksichtslos een punt achter zet. We zijn in het algemeen doorgeschoten in die vrijheid-blijheid-mentaliteit van de jaren zestig", aldus Janssen.