Moordende dierenbeul hoort levenslang eisen

JustitieTegen de 'Twente dierenbeul' uit Enschede is gisteren voor de Almelose rechtbank levenslang geëist wegens onder meer moord en een lange reeks weerzinwekkende dierenmishandelingen. De verdachte, Rudolf K. (49), heeft bekend de aan lager wal geraakte leraar Frank Storm (50), die als zwerver door het leven ging, in het Volkspark te Enschede te hebben omgebracht. Hij sneed na de moord diens geslachtsorgaan af om mee naar huis te nemen.

Voor de moord op Storm ging de psychopaat zich te buiten aan tientallen brute dierenmishandelingen. Een groot deel van de mishandelingen bestonden uit het steken van paarden, pony's en schapen in hun geslachtsorganen. Sommige dieren overleefden dit niet.

Ook heeft hij bekend begin september 2002 studente M.S. (22) fietsend in te halen en van opzij met een mes in haar hals te steken: ''Ik wilde een slagaderlijke bloeding veroorzaken waardoor ze zwak werd. Dan had ik haar willen verkrachten.'' Vijf dagen eerder diende hij fietser R.M. (31), die was afgestapt om even een sigaretje te roken, een messteek in zijn zij tot in zijn darmen toe. In juli 2002 stak hij in op de gestrande treinreiziger M.A. (40), die in het park tegenover het station zijn slaapzak had uitgerold omdat hij geen slaapplaats kon vinden.

TBS
Geconfronteerd in de rechtszaal met de details van zijn moordlust haalde K. eigenlijk alleen maar zijn schouders op: ''Zo is 't nu eenmaal gegaan. Triest ja, maar wat kan ik er nou nog aan doen?''

Rudolf K. beging al zijn misdaden in een proeftijd na een tbs-behandeling. K. werd namelijk al in 1986 wegens poging tot verkrachting veroordeeld tot gevangenisstraf en tbs-dwangverpleging. Behandelaars dachten dat hij genezen was. De officier van Justitie ziet daarom niets meer in een vernieuwde tbs. K. is volgens hem onbehandelbaar en dient voorgoed opgeborgen te worden. Uitspraak over 14 dagen.