Boek van Rachel Hazes ten doop gehouden

Boek van Rachel HazesDe 58-jarige Annie Dijkstra, de eerste vrouw van Andrť Hazes, heeft gisteren ook een tweede kort geding verloren om de publicatie van het boek van Rachel Hazes te voorkomen. Volgens de rechter is er geen reden om tot een publicatieverbod over te gaan. Dat komt overeen met een uitspraak van vorige week.

Dijkstra, al sinds tijden getrouwd met Andrť's broer Joop, is boos over passages in het boek over haar. Zo staat er in dat zij Andrť al met Joop bedroog toen ze nog getrouwd was met de volkszanger. Ook zou ze gokverslaafd zijn geweest ten tijde van het huwelijk. Dijkstra ontkent de aantijgingen.

Rachel Hazes heeft vanochtend het eerste exemplaar van het onthullende boek aangeboden aan burgemeester Job Cohen van Amsterdam. Dat deed ze na de onthulling door Johnny Kraaykamp sr. van het standbeeld van Andrť Hazes op de Albert Cuypmarkt in de Amsterdamse Pijp.

15
Gisteren zond de TROS een documentaire uit over het leven van Hazes. Daarin gaf Rachel Hazes nog openheid over het tijdstip wanneer ze voor het eerst genegenheid voor de volkszanger voelde. Dat was niet op haar 12e, zoals eerder deze maand een oude kennis van Andrť stelde, maar op haar 15e. Toen was ze oppas bij Andrť en zijn toenmalige vrouw Ellen voor hun zoon Melvin. Volgens haar was het leeftijdsverschil toen echter veel te groot. Pas toen ze op haar 19e Andrť weer ontmoette sprong de vonk echt over, zo zei ze.