Gevangene op proefverlof gijzelt vrouwen

KRIBBET en Skorpija hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Brussel gijzelt een gewapende man sinds gisteravond twee vrouwen in een bovenwoning. De dader, Farid Bamoihammad, is een 36-jarige gevangene die op proefverlof is en boos zou zijn omdat zijn voormalige vrouw een nieuwe relatie heeft. Gisteren hield hij ook zijn twee kinderen in gijzeling, maar die heeft hij vrijgelaten in ruil voor sigaretten en drank.

De gijzelaars zijn de kinderoppas en haar dochter. Toen de politie gisteren verscheen, schoot de gijzelnemer enkele keren uit het raam in de mensenmassa die zich in de buurt had verzameld. Daarbij raakte slechts een agent lichtgewond. De dader heeft buiten een pistool ook een handgranaat bij zich.

Bamoihammad, bijgenaamd 'le Fou', is een doorgewinterde crimineel. In 1994 schoot hij in Brussel een persoon dood. Niet veel later verwondde hij twee agenten bij een bankoverval. In 1997 werd hij veroordeeld voor de moord, maar na twee jaar kwam hij opnieuw vrij. Hij zat nu vast voor een gijzeling in 2000 in een Brussels fastfoodrestaurant. Toen hield hij zijn oudste dochter en zeven mensen in gijzeling.

De omgeving van het het gebouw waar de gijzeling plaatsvindt, is hermetisch afgesloten. Op de daken rondom zijn scherpschutters gepositioneerd.

Update 13:30
De twee vrouwen hebben rond 10:00 uur vanuit een raam een kwartier gesproken met de politie. Daarna verdwenen ze terug naar binnen.

De Belgische politie heeft twee mogelijkheden om de gijzeling te beëindigen. Of men stormt met een interventieteam het gebouw binnen, of Bamoihammad wordt naar buiten gelokt en overmeesterd. De politie hoopt in ieder geval de actie zonder bloedvergieten te kunnen beëindigen.


De gegijzelde kinderoppas en dochter rond 10:00 uur