Hoogbejaarde Brit zit Shell dwars

Icoon opmerkelijk nieuwsDe 88-jarige Engelsman Alfred Donovan is de strijd aangegaan met de Nederlands-Britse oliemaatschappij Shell. De militaire veteraan heeft de domeinnaam www.royaldutchshellplc.com ingepikt. Royal Dutch Shell PLC is de naam waaronder het bedrijf in de loop van dit jaar verder gaat.

Donovan voerde in de jaren negentig een promotiecampagne voor Shell in het Verenigd Koninkrijk, en zegt daar te weinig geld voor te hebben gekregen. Zijn website bevat een grote hoeveelheid artikelen over het olieconcern en vooral de problemen waarmee Shell de afgelopen tijd te maken heeft gehad. Het bedrijf is daar niet blij mee, en heeft de World Intellectual Property Organization ingeschakeld om de rechten over het domein te verwerven.

De hoogbejaarde man laat in een interview met The Wall Street Journal weten dat het hem niet om geld te doen is. Met zijn actie wil hij zoveel mogelijk bezoekers naar zijn site ShellNews.net lokken. Dat Shell de afgelopen tijd zo slecht in het nieuws is geweest 'is mijn schuld niet', stelt Donovan. Overigens ontkent het bedrijf dat het in het verleden zijn verplichtingen tegenover de man niet is nagekomen.