Vader sneed kinderen de keel door

Meedogenloos was hij tijdens zijn uitzinnige daad, de 40-jarige Cabbar K. van Turkse komaf. Met een stanleymes stak hij drie van zijn kinderen (in de leeftijd van één, twee en twaalf jaar) neer en doodde hij zijn ex-vriendin Annemieke (37). Annemieke overleed, de kinderen overleefden het na lang in kritieke toestand te hebben gelegen. Een dertienjarige dochter wist aan het drama te ontsnappen, omdat zij naar school was.

K. was compleet buiten zinnen toen hij hoorde dat zijn ex-vriendin een relatie met een andere man had. Dat bleek ook tijdens zijn arrestatie. "Het is een hoer. Ze neukt met een ander, daarom heb ik dit gedaan", hoorden de agenten hem niet veel later bekennen.

Voor de rechtbank toonde K. geen berouw. Volgens hem was Annemieke een eerloze. Hij kreeg met haar een relatie na een eerder stukgelopen huwelijk. Net als zijn vorige vrouw werd Annemiek vanaf het begin structureel mishandeld. In de gevangenis ontving hij een brief van Annemieke: "Ik word door jou slechter behandeld dan een hond. Dat is de reden dat ik nooit, nooit, nooit meer bij jou terug wil."

Daad was 'barbaars'
Na het lezen van dit briefje sloegen bij K. de stoppen door. Helemaal nadat hij erachter kwam dat Annemieke een ander had. Op de bewuste oktoberochtend reed hij vanuit Den Haag naar de flat in de Händellaan, bewapend met een tas vol messen en knuppels. Even later voltrok het drama zich in Naaldwijk.

Cabbar K. is uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum naar voren gekomen als een vat vol afwijkingen. Zo moet hij verminderd toerekeningsvatbaar worden verklaard, omdat hij licht dementerende is.

De vader van Annemieke maakte tijdens de zitting gebruik van het spreekrecht, waarin hij de daad van K. omschreef als 'barbaars'. Het op een na jongste kind zou nog geregeld 'papa stout, mama beetje dood' stamelen. Dit maakte geen indruk op de Turk. "Als die eerloze ouders zich eerder hadden bekommerd om hun dochter, was dit misschien niet gebeurd."

De rechtszaak gaat morgen verder.