STER weigert twee spotjes over Bernhard

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws De STER heeft twee radiospotjes voor het tijdschrift Must geweigerd vanwege beschuldigingen aan het adres van de onlangs overleden prins Bernhard. Die gingen volgens directeur Arian Buurman te ver. Het gebeurt zelden dat de STER reclamespotjes weigert.

De twee spotjes haalden een column uit het blad aan, waarin Peter R. de Vries over de relatie van de prins met zijn jongere Franse vriendin schrijft. "Zijn gedrag, als machtige vijftiger, grenst moreel gezien aan pedofilie en neigt naar seksueel misbruik. Anders kan ik dat niet zien als een vent van 56 jaar zich verlustigt aan een grietje van 19", zo valt te lezen in de column.

Prins Bernhard kwam eerder in opspraak nadat hij in een serie vraaggesprekken met de Volkskrant, die na zijn dood werd gepubliceerd, onder andere toegaf twee buitenechtelijke dochters te hebben. Alexia, één van die dochters, kwam voort uit zijn relatie met de toen 19-jarige Française Hélène Grinda. Volgens de wet uit die tijd was die minderjarig, aangezien men toen pas met 21 jaar volwassen was.