Voetbal: Uitslag Nederland - Liechtenstein

Icon OranjeHet Nederlands Elftal heeft zijn laatste oefeninterland in de aanloop naar de kwalificatiestrijd voor het WK 2006 in Duitsland gespeeld. Liechtenstein werd in de Utrechtse Galgenwaard bedwongen (3-0).


Bondscoach Marco van Basten had vooraf laten weten de wedstrijd als training te beschouwen. Hij wilde twee concepten laten voetballen. Nederland zou onder andere moeten spelen alsof het 0-1 achter stond. In de eerste helft bleek Oranje echter niet in staat meer te doen dan 'gelijk te maken'. Mark van Bommel maakte 1-0 na een voorzet van Dave van den Bergh. Tot snel circulatievoetbal kwam het niet.

In de tweede helft kwamen zes nieuwe spelers in het veld. Pierre van Hooijdonk, Dirk Kuijt, Collins John, Denny Landzaat en Rafael van der Vaart plus keeper Maarten Stekelenburg. Die laatste verslikte zich bijna in een teruggespeelde bal. Het Oranje doel bleef echter schoon. Nederland scoorde wel nog tweemaal. Andre Ooijer tikte na doorzetten van Kuijt een bal binnen en Landzaat schoot fraai via de lat raak (3-0). Nederland speelde het laatste kwartier met tien man omdat Wilfred Bouma geblesseerd het veld moest verlaten. De beschikbare wissels waren reeds in de rust verbruikt.

Er speelden twee Oranje-debutanten mee: Kalid Boulahrouz speelde de hele wedstrijd en Romano Denneboom enkel de eerste helft. Ook Kuijt kwam aan zijn eerste interland.

Aanstaande woensdag wacht nu TsjechiŽ in het eerste WK kwalificatieduel. Het ligt in de verwachting dat Van Basten in verband met het geringe aantal verdedigers in zijn selectie nog ťťn of meer verdedigers bij de groep zal roepen. Vijf spelers dienen voordien echter nog af te vallen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager