Radio 10 Gold komt terug in de ether

Radio 10 Gold zal vanaf 1 juli toch weer landelijk te horen zijn in de ether. Via de 1008 AM op de middengolf is het station dan op draagbare radio's te ontvangen. Voorheen was deze zender van Radio 1. Talpa Radio International, de moedermaatschappij van Radio 10 Gold, heeft de vergunning voor de AM 1008 weten over te nemen van het Engelse bedrijf Radlon Media Ltd.

Bij de FM-frequentieverdeling van vorig jaar viel de oldieszender buiten de boot. Toch doet het station nog altijd goed mee en scoort het een hoger marktaandeel dan zenders als Yorin FM, Veronica, RTL FM en ID&T Radio, die allemaal wel in de ether zitten.

Erik de Zwart, directeur Talpa Radio International is blij met de nieuwe frequentie. "Met de nieuwe, zeer krachtige frequentie AM 1008 kunnen we alle Nederlanders met een portable radio, in de auto, op het werk of bij het bed, goed bereiken. De 1008 is niet alleen de beste frequentie die beschikbaar is op AM in Nederland maar ook een zogenaamde 'vrije', dat betekent dat er geen stoorzender op dezelfde frequentie zit in andere Europese landen."

Radio 10 Gold was al een tijdje via 1395 AM te beluisteren. Maar dat was geen succes, zo zegt Tom Mulder, Program Director van Radio 10 Gold. "Soms, en dan vooral in de vooravond, begon de AM 1395 vanwege het lage vermogen te storen en ook ’s avonds moesten we twee uur de lucht uit vanwege een zender in Tirana (Albanië). Die tijd is over, we zijn er nu weer 24 uur per dag, op volle kracht op de 1008! En er zijn ook andere voordelen: we kunnen weer een belangrijke rol spelen bij de oproepen van de ANWB Alarmcentrale."