Marokkanen verjagen kermis Culemborg

Ome.Fleer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Culemborg heeft een minikermis met grote haast moeten vertrekken, nadat een grote groep Marokkanen met messen en slagwapens verhaal kwam halen bij een kermisexploitant. De ongeveer zestig tot honderd jongeren maakten amok, nadat de exploitant twee jongens uit de botsauto's verwijderde wegens vernielingen.

Vier agenten, die ter plaatse waren, voelden zich dermate bedreigd, dat ze groot alarm sloegen. Tientallen agenten waren er nodig om de rust te herstellen. De kermis werd stilgelegd en ťťn kermisexploitant moest mee naar het politiebureau om te worden gehoord. De man zou met een mes hebben gedreigd toen zijn woning werd bestormd. Hij ontkende mensen te hebben mishandeld.

In overleg met de burgemeester, justitie, Oranjecomitť en andere kermisexploitanten is besloten de kermis op te doeken. Het was de bedoeling dat deze bleef staan tot en met 5 mei. Burgemeester van Vugt wil nu een dialoog met de Marokkaanse jongeren, om de problemen te bespreken. Een vader van ťťn van de jongens ontkende de vernielingen. Ook zou de groep Marokkanen aanzienlijk kleiner zijn geweest.