Acteurs Clooney en Damon in Amsterdam

KonnieKipke had ons via de nieuws-submit te melden:

Filmsterren George Clooney en Matt Damon hebben zondagmiddag hun intrek genomen in het Amstel Hotel. Ze zijn in Amsterdam voor de opnamen van de film Ocean's Twelve, het vervolg op Ocean's Eleven uit 2001.

De acteurs zullen een paar weken in Amsterdam verblijven. In de film heeft een roversbende onder leiding van Danny Ocean (Clooney) het voorzien op het oudste aandeel ter wereld, dat in een grachtenpand in de Nederlandse hoofdstad wordt bewaard. Behalve in Amsterdam zal er ook worden gefilmd in Rome en Parijs. De opnamen zullen op 6 mei beginnen. Naast Clooney en Damon worden ook Julia Roberts en Brad Pitt verwacht. Deze laatste heeft samen met zijn vrouw Jennifer Aniston een huis in de Amsterdamse Jordaan.

Overigens was een castingbureau onlangs op zoek naar Nederlandse figuranten voor Ocean's Twelve. Op de website werd gemeld dat men op zoek was naar onder meer mannelijke voetballers tussen de 20 en 30 jaar. Volgens het bureau zouden er voor een Amerikaanse speelfilm scenes worden gefilmd bij een coffeeshop en in en rond Amsterdam, Haarlem en Den Haag.


De cast van Ocean's Eleven
Een aantal acteurs uit Ocean's Eleven, met
George Clooney (links) en Matt Damon (midden)