[Update] Nederlanders gedood bij noodweer Frankrijk

yolande had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Italië is het al lange tijd kurkdroog. Het buurland Frankrijk heeft daar geen last van, integendeel zelfs.

Zo hebben tientallen mensen dinsdag in het zuidwesten van Frankrijk verwondingen opgelopen door zware onweersbuien, die gepaard gingen met zeer zware windstoten. Zeker zeven mensen hebben ernstige verwondingen overgehouden aan het natuurgeweld, volgens de autoriteiten.

Vooral campinggasten in het departement Landes kregen het zwaar te verduren en leden veel schade door het onweer. In de plaats Royan raakten vijf mensen, onder wie twee kinderen, gewond door een blikseminslag op een camping. De wind bereikte plaatselijk snelheden tot 160 kilometer per uur, rukte daken af en ontwortelde bomen.

update 6.16

De alarmcentrale van de ANWB meldt dat er in het zuidwesten van Frankrijk twee Nederlanders zijn omgekomen. Bovendien kreeg de ANWB vijftien meldingen binnen van mensen, wiens auto's zo zwaar beschadigd waren dat ze niet verder kunnen rijden.

Update 14.15

De Nederlandse slachtoffers zijn een 40-jarige man en een meisje van tien jaar oud. Beiden kwamen om het leven door omvallende bomen. Zij verbleven volgens de ANWB op twee verschillende campings in het departement Landes aan de Atlantische Oceaan.