Wielrennen: Armstrong toch niet naar WK

Bij nader inzien zal Lance Armstrong toch niet meedoen aan de wereldkampioenschappen wielrennen, begin oktober in het Canadese Hamilton. ,,Alles draait om de Tour'', aldus de Amerikaan tijdens de presentatie van US Postal.

Vorig jaar zei de viervoudig tourwinnaar nog dat hij na jaren afwezigheid weer eens een gooi naar de regenboogtrui wilde doen. Armstrong, wereldkampioen in Oslo in 1993, liet de afgelopen jaren de WK steevast lopen maar leek geïnspireerd door de locatie in 2003, Hamilton, niet ver van de Amerikaanse grens.

,,In eerste instantie dacht ik: ja, ik doe mee, maar bij nader inzien vind ik het toch geen goed idee'', aldus de kopman van US Postal in Santa Barbara.

Hij verklaarde dus dat alles draait om het winnen van de Tour, als hij dit jaar kan winnen treedt hij in de voetsporen van het illustere viertal Anquetil, Merckx, Hinault en Indurain, allen vijfvoudig winnaar. Als altijd keek hij voorzichtig vooruit. ,,De Tour wordt spannender dan andere jaren wegens de kortere tijdritten en minder aankomsten bergop. Daarbij verwacht ik veel van Team Telekom.''