Winnares kan fluiten naar gewonnen auto

Sisimo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren heeft ze de "ogen uit haar kop gejankt", de winnares van het belspel van de Zorgloterij van 8 april jl., Fenny van Munster (47) uit Nijverdal. De komst van een nieuwe, gewonnen Fiat Punto gaat niet door terwijl ze haar oude Suzuki Alto al had verkocht om met de opbrengst daarvan nieuw zeil in haar woning te kunnen leggen. Reden: de Zorgloterij kan de rekening van de Fiat-dealer niet betalen.

Tijdens de spelshow van Peter Jan Rens kwam ze nog 'live' in de uitzending. Dolgelukkig was ze toen. "Ik had nog nooit wat gewonnen", vertelt ze aangeslagen. Een dag later al stond het zwart op wit: 'Van Harte Gefeliciteerd', zo schreef productieleider Wil Kilsdonk van Endemol Nederland aan Fenny op 9 april: 'Tijdens het belspel, gepresenteerd door Peter Jan Rens, bent u de winnaar geworden van een bijzondere prijs, t.w.: Fiat Punto 1.2. 16V 3-deurs, voorzien van elektrische stuurbekrachtiging, cataloguswaarde ter waarde van ¤13.545. De auto dient binnen drie maanden afgeleverd te worden.'

Terwijl ze op haar nieuwe Fiat zat te wachten, moest Fenny uit de krant vernemen dat de Zorgloterij in zwaar weer was terechtgekomen, failliet gaat en dat de dealers niet betaald kregen.