Afghaanse ouders verkopen dochters

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het voedseltekort in Afghanistan is zo nijpend dat ouders op grote schaal hun dochters verkopen om te overleven. De vaak extreem jonge meisjes worden verkocht aan huwelijkspartners, zo meldt een donderdag verschenen rapport van een hongersnooddeskundige, dat werd opgesteld in opdracht van de Amerikaanse regeringsorganisatie voor ontwikkelingssamenwerking USAID.

Het verkopen van dochters is "zeer gebruikelijk", volgens de auteur van het rapport, Sue Lautze van Tufts University, die voor het rapport vraaggesprekken hield in 1.100 huishoudens door heel Afghanistan. "We dachten dat dit land aan een periode van wederopbouw zou beginnen, maar in werkelijkheid is de ramp nog lang niet voorbij." Zo is het aantal Afghaanse huishoudens dat beschikt over een betrouwbare bron van voedsel gedaald van 59 procent in 1999 en 2000 naar 9 procent nu. Voor water is dit percentage gedaald van 43 naar 15.

Volgens het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties is er meer dan 625 miljoen euro nodig om 9 miljoen mensen in Afghanistan van voedsel te voorzien. Op dit moment heeft het WFP nog geen 60 procent van dat bedrag ontvangen.

Ook DinX bedankt voor de submit.