Strijd om leiderschap LPF begonnen

Bij de Lijst Pim Fortuyn lijkt de strijd te zijn ontbrand over het leiderschap na de moord op leider en voorzitter Pim Fortuyn.

Het LPF-bestuurslid en vice-voorzitter John Dost, mede oprichter van LPF, zei in NOVA dat hij nu de nieuwe leider is van de partij. Volgens Dost beslist de LPF morgen wie de nieuwe partijleider wordt. "Er is er maar een die de lijnen gaat uitzetten en dat ben ik".

LPF-woordvoerder en nummer 6 van LPF Matt Herben spreekt de woorden van John Dost echter tegen. "Voorlopig ben ik hier de leider", zei hij tegen NOVA. Herben liet verder weten het gekonkel in de Lijst zat te zijn.

Dat er al strubbelingen met Dost waren blijkt uit het feit dat Dost naar zijn zeggen als "enige vriend van Pim" niet uitgenodigd was voor de begrafenis.

Dost staat zelf overigens niet op de kandidatenlijst van de LPF.

Mens

Dost was ook niet te spreken over Harry Mens die op de begrafenis van Fortuyn zij aan zij liep met Hans Wiegel (VVD). Volgens Dost heeft Mens de opvolger voor Fortuyn in Business Class (RTL5) kennelijk al weer gevonden. Dost zei Mens, die "een van mijn beste vrienden was", nooit meer te willen spreken.

Mens pleitte eerder deze week voor de opheffing van LPF.

Marten Fortuyn

De broer van Pim Fortuyn, Marten, die eerder ook voor opheffing pleitte kwam daar vandaag in 2Vandaag op terug. Als de kiezers op Pim Fortuyn willen stemmen moeten ze dat vooral niet laten volgens hem.