Tienduizenden genieten uitkering in buitenland

Pseudo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lekker wonen in het (vaak warmere) buitenland, mét financiële steun van de Nederlandse overheid. Dat kan omdat mensen hun uitkering mogen meenemen of gebruik maken van de remigratieregeling.

Een voorbeeld: een Marokkaanse man die genoeg heeft van de Nederlandse 'verderfelijke maatschappij' en die terug wil naar Marokko. Afgelopen oktober heeft hij de stap genomen, met behulp van de Remigratiewet. Daardoor ontvangt hij zo'n 570 euro per maand.

Jaarlijks besluiten duizenden mensen (tijdelijk) te gaan wonen in het buitenland. Ze overwinteren in een warm land of verhuizen naar hun geboorteland.

Ons land biedt als enige ter wereld een speciale remigratie-uitkering aan mensen die terug willen naar hun land van herkomst, maar dat om financiële redenen niet kunnen.

Bovenaan de ranglijst van landen waar Nederland uitkeringen naar `exporteert', staat Marokko. Bijna 20.000 mensen in Marokko, onder wie 12.000 kinderen, ontvangen een arbeidsongeschiktheidsuitkering, kinderbijslag, AOW of een nabestaanderegeling. In het afgelopen jaar vertrokken ruim 1500 Marokkanen met een remigratie-uitkering uit Nederland om zich weer in hun geboorteland te vestigen.