SP congres: Felle uithaal naar de PvdA

De Socialistische Partij heeft Jan Marijnissen opnieuw tot lijsttrekker gekozen voor de komende Tweede-Kamer verkiezingen. Dat kon ook haast niet anders, want er had zich geen tegenkandidaat gemeld. Het is de vierde keer dat Marijnissen als lijsttrekker voor de SP werd gekozen.

Partij van de Afbraak

Op het verkiezingscongres in Den Bosch trok Marijnissen in een felle toespraak flink van leer tegen het paarse kabinet en met name de PvdA. De paarse politiek heeft volgens de socialistische voorman stelselmatig afgebroken wat vroeger is opgebouwd aan onderwijs, recht, zorg en solidariteit met de minder bedeelden.

De PvdA werd door Marijnissen herdoopt in de Partij van de Afbraak, omdat die er voor zou hebben gezorgd dat het vertrouwen van de burger in de rechtsstaat is verdwenen. De SP-leider sprak de hoop uit dat de paarse coalitiepartijen PvdA, VVD en D66 tijdens de komende verkiezingscampagne verantwoording afleggen over hun aandeel in wat Marijnissen noemt ,,de uitverkoop van de beschaving''.

[Update door [Efink]]
Even voor de volledigheid; Marijnissen haalde ook hard uit naar Leefbaar Nederland. Hij noemde de partij een 'Rad van Fortuyn zonder prijzen'...