Ajax wil kwalificatie Champions League

Het doel van Ajax woensdagavond in de return van de derde voorronde van de Champions League bij Celtic is duidelijk. "We willen ons kwalificeren voor het hoofdtoernooi", zei trainer Co Adriaanse dinsdag stellig.

Adriaanse wilde een dag voor de krachtmeting in een uitverkocht Parkhead zijn opstelling nog niet bekendmaken. Afgaande op de laatste training zou het best wel eens kunnen dat de oefenmeester zijn ploeg opnieuw een ander systeem oplegt en met twee centrumspitsen en vier middenvelders gaat voetballen. Machlas en Arveladze vormden tijdens verschillende oefeningen een spitsenkoppel.

"Dat was niet voor niets", aldus Adriaanse die verder ook nog kwijt wilde te overwegen zonder echte buitenspelers te gaan spelen. "Je weet dat ik graag met vleugelspitsen voetbal. Maar dan moet ik ze wel hebben."

Ikedia en Van der Meyde zijn geblesseerd. De sneller dan verwacht van een griep genezen Hossam, voetbalnaam Mido, is in de ogen van Adriaanse nog geen echte linksbuiten. "Hij moet nog wennen", aldus de trainer die in Van der Gun ook geen specifieke rechtsbuiten ziet. "Cedric is in mijn ogen op z'n best als hij vlak achter de spitsen speelt. Net zoals Knopper."

Adriaanse hoopt nog steeds op kwalificatie voor de Champions League. "Natuurlijk wordt het heel moeilijk maar ik denk echt nog dat we ons kunnen kwalificeren. Celtic was in Amsterdam een klasse beter dan wij maar dat lag ook aan ons. Alle drie de goals werden ingeleid door enorme fouten. Dat zie ik niet weer gebeuren."