A-team van Frank de Boer weer in actie

Het zogeheten A-team van Frank de Boer bestormt donderdagmorgen het hoofdkantoor van de Europese voetbalunie UEFA. De advocaten van de voetballer zullen, vergezeld door dopingdeskundigen, vanaf half tien hun pleidooi houden tegenover de beroepscommissie van de UEFA.

Inzet van het kamp-De Boer in het hoger beroep is de schorsing van een jaar kwijt te raken en vrijspraak voor De Boer te krijgen. Ruim een maand geleden werd hij wegens doping voor een jaar geschorst.

Vrijdagmiddag weet de verdediger van Barcelona zelf pas wat het gaat worden. Het eerste deel van de dag besteden de vijf commissieleden aan beraadslagingen, in de namiddag spreken ze zich uit.

Mocht het oordeel niet naar tevredenheid van De Boer zijn, dan zal de international de stap naar de burgerrechter maken. In de tussentijd zal De Boer bij handhaving van een schorsing niet mogen uitkomen in zowel nationale als internationale duels.

In de urine van De Boer werd dit voorjaar een te hoge concentratie van het spierversterkende middel nandrolon gevonden. Van nandrolon, dat voorkomt op de dopinglijsten, mag een mannelijke sporter slechts 2 nanogram per milliliter in de urine hebben. Bij de Boer bleek de concentratie na de contra-expertise 7,1 nanogram te zijn.