Dubbelslag voor Audi in 24 uur van Le Mans

De 24 uursrace van Le Mans is zondag gewonnen door het Audi fabrieksteam met de autocoureurs Frank Biela (Duitsland), Tom Kristensen (Denemarken) en Emmanuele Pirro (Italië). Dit trio was vorig jaar ook al winnaar.

Audi behaalde dit jaar in de autosportklassieker een dubbele triomf. De Fransman Laurent Aiello en de Italianen Rinaldo Capello en Christian Pescatori eindigden als tweede. De derde plaats was voor Andy Wallace (Engeland), Eric van de Poele (België) en Butch Leitzinger (Verenigde Staten) in een Bentley.

De twee Nederlandse teams waren met grote ambities in Le Mans gestart. Geen van beide kwam over de eindstreep. Tom Coronel viel zaterdag na amper een kwart van de wedstrijd al uit. De Audi van zijn team, op dat moment bestuurd door zijn Zweedse teamgenoot Stefan Johansson, kreeg technische problemen. Coronel had op dat moment zelf nog geen meter gestuurd. Hij stond op het punt de wagen over te nemen van Johansson.

De formatie van Lammers was opgeklommen naar de keurige vijfde plaats. Het technische euvel deed zich zondagochtend voor op het lange rechte stuk bij Mulsanne. Een electronicaprobleem kon het Racing for Holland-Dome-Judd-team niet overwinnen. Debutant Crevels zat op het moment van uitvallen achter het stuur. Eerder moest ook al Tom Coronel de wedstrijd verlaten. Diens Audi begaf het na 28 ronden.

,,Uitvallen is altijd jammer, maar je weet dat zoiets kan gebeuren bij deze race'', merkte Lammers nuchter op. ,,Het treft niet alleen ons, maar ook de grote fabrieksteams. Ik ben erg tevreden met de prestaties van Val en Donny. Vooraf werd er getwijfeld aan hun ervaring, maar ze hebben hier in Le Mans laten zien dat ze deze wedstrijd aankunnen.