Tieners in droogtrommel

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een wasserij in Wales blijken tieners met hun leven te hebben gespeeld door zich in een droogtrommel te laten ronddraaien. Ze deden in de avonduren een wedstrijdje en wie het het langst volhield, had gewonnen. Persoonlijke ongelukken zijn uitgebleven. De wasserij heeft zijn openingstijden intussen aangepast.

De eigenaar van de wasserette kreeg argwaan nadat een ongebruikelijk groot aantal droogtrommels technische mankementen had gekregen. Hij plaatste beveiligingscamera's en die legden al snel vast wat er loos was. Er bleek een stelletje jonge waaghalzen aan het werk die niets beters te doen hadden. Ze gooiden een muntje in het apparaat, lieten zich enkele minuten ronddraaien terwijl de anderen de deur stevig dicht hielden.

Volgens de eigenaar mogen de kinderen van geluk spreken dat ze het er levend vanaf hebben gebracht. De enorme droogtrommels produceren enorme warmte en draaien bovendien op gas. Dat betekent dat er koolmonoxide kan vrijkomen, wat niet schadelijk is voor kleren, maar wel voor mensen. De kinderen liepen ook kans een klap te krijgen van de verdeelribbe die de kleding door elkaar moet schudden.

De wasserij heeft besloten voortaan niet meer 24 uur per dag open te blijven. Om ongelukken te voorkomen sluit de eigenaar zijn deuren voortaan aan het eind van de middag, zo meldden Britse kranten.