UPC-aandeel krijgt flinke klappen

UPC toonde zich weer eens een schoolvoorbeeld van een onstabiel fonds. Handige daghandelaren hadden een uitstekende dag met dit fonds. De koers opende op 11,69 euro maar zakte daarna sterk terug. Kort na het middaguur werd een dieptepunt aangetikt van 8,65 euro. De omzet kwam ruim boven de 21 miljoen stukken.

Het bedrijf, dat gisteren een kwart van zijn beurswaarde verloor tot een absoluut dieptepunt dit jaar, berichtte door de Opta op de vingers te zijn getikt: het kabelbedrijf mag een aantal programma´s niet van de Amsterdamse kabel weren. Maandagavond verklaarde het bedrijf ook nog dat een kredietfaciliteit van 4 miljard voor dochter UPC Distribution niet tot problemen zal leiden.

De directie van de kabelaar moet geschrokken zijn van de dramatische koersval: vanmiddag hadden Charles Bracken en consorten een conference call belegd om uitleg te geven over de torenhoge kredieten. Het moet aandeelhouders een beetje gerustgesteld hebben. De koers van het aandeel sloot uiteindelijk 1,4% in het rood.