Tandarts hakt vinger af

Grote Nederlandse verzekeraars hebben een fraudezaak van ruim É10 miljoen blootgelegd, waarbij een gruwelijke hoofdrol is weggelegd voor de 45-jarige tandarts L.K. uit de omgeving van Doetinchem.

De verzekeraars, onder meer Aegon, Elvia, Levob en Axa, houden de man verantwoordelijk voor het (laten) afhakken van zijn linker wijsvinger om zo het mega-bedrag te kunnen claimen. Mogelijk is hiervoor een zogenoemde sigarenknipper gebruikt, bedoeld om gerolde tabaksbladen te korten. Een tandarts heeft al zijn vingers nodig om zijn praktijk te kunnen uitoefenen.

Voorzover bekend is het in Nederland de eerste keer dat verzekeraars hebben kunnen aantonen dat een medisch specialist zichzelf heeft verminkt, of heeft laten verminken, om een torenhoge uitkering te kunnen opstrijken.

Tegenover de verzekeraars heeft K. de zelfverminking niet toegegeven of ontkend, maar nadat begin deze week de resultaten van een fraude-onderzoek van onderzoeksbureau Schalke & Partners aan hem waren meegedeeld, heeft hij zijn miljoenenclaim nog dezelfde dag ingetrokken.

Domme kerel dus. En geen werk ťn geen vinger