Geen videoscherm bij wedstrijden Engeland

Tijdens de Europese Kampioenschappen, dat op 10 juni begint, worden de wedstrijden van het Engelse elftal in Arnhem niet op een groot videoscherm uitgezonden. Dat heeft burgemeester Scholten van Arnhem besloten, omdat hij bang is dat het uitzenden van de Engelse wedstrijden hooligans met 'minder goede bedoelingen' naar Arnhem zou lokken.

Arnhem stelt als enige speelstad een groot videoscherm op, ondanks het dringende advies van het ministerie van Binnenlandse Zaken om dat niet te doen. De gemeente wil EURO 2000 echter in alle opzichten benaderen als een feestje en daar hoort gemeenschappelijk kijken in de buitenlucht bij.

Na de rellen met Engelse voetbalsupporters in Turkije en Denemarken hebben politie, gemeente en justitie nog eens overlegd. De burgemeester realiseerde zich toch dat hij grote groepen goedwillende supporters te kort doet door de Engelse wedstrijden niet uit te zenden, maar vindt het risico op verstoring van de openbare orde belangrijker. Turkije speelt op Eerste Pinksterdag de eerste wedstrijd in het Arnhemse stadion Gelredome. Het Engelse elftal speelt een dag later in Eindhoven. Supporters van beide landen zitten daardoor vlak bij elkaar. De burgemeesters van kleinere gemeenten tussen Eindhoven en Arnhem zijn door politie en justitie gewaarschuwd dat zij zich eveneens moeten voorbereiden op mogelijke moeilijkheden.