Regressief links verliest

Rechts is de nieuwe tegencultuur. In een tijd waarin multiculturalisme, globalisme, safe spaces en politieke correctheid hoogtijd vieren, waarin universiteiten echokamers worden van holle linkse retoriek, waarin studenten niet meer aangemoedigd worden om nieuwe ideeën te leren, maar zelfs literatuur van “witte” filosofen willen verbieden ten gunste van “zwarte” filosofen, komt rechts weer aan de oppervlakte.

De afgelopen tientallen jaren is ons linkse ideologie opgedrongen vanuit de intellectuelen in het Westen. Patriottisme, culturele identiteit en vrijheid van meningsuiting moesten plaats maken voor diversiteit, globalisme en respect voor elke denkbeeldige groep mensen. Het heeft de universiteiten en de regeringen verziekt. Uit deze ideologie kon de Europese Unie ontstaan en falen. Uit deze ideologie kon de multiculturele samenleving ontstaan en falen.

Niet langer. In de hele Westerse wereld is een terugslag zichtbaar. De opkomst van het zogenaamde populisme is hier bijvoorbeeld een kenmerk van. Een groot gedeelte van het volk is het immers helemaal niet eens met deze ideologie van “de wereld is van iedereen”. Dit verklaart ook de overwinning van Trump en Brexit. Ook hier in Nederland wordt de roep om bezinning steeds luider. Niet meer Islam, niet meer immigranten, niet meer soevereiniteitsoverdracht. Geen leugens meer over het “glazen plafond” en de criminaliteit onder niet-westerse immigranten.

In plaats daarvan wordt dit compleet genegeerd. Mensen die de eigen cultuur beminnen worden weggezet als nazi’s. Als iemand wat zegt over de zwarte kanten van Black Lifes Matter, dan is diegene een racist en is hij een haatprediker. Bekritiseert diegene het huidige feminisme, dan is het een vrouwenhater. Heeft iemand kritiek op de tsunami van immigranten, dan is diegene een xenofoob.

Op het moment dat Trump groot werd in de peilingen, komt er ineens een filmpje in de media waarin hij disrespectvol over vrouwen praat. Nu Milo Yiannopoulos groot wordt, worden podcasts suggestief in elkaar geplakt, waardoor het lijkt alsof hij pedofielen zit te verdedigen. Terwijl hij nota bene zelf misbruikt is als kind en hij drie pedofielen aan de schandpaal heeft genageld. Wilders en Fortuyn worden al jaren weggezet als racist, met de nodige gevolgen.

Als het gewoon individuele personen waren die deze beschuldigingen uiten, dan was het nog niet zo’n probleem. Echter gaat het hier om invloedrijke media die deze laster en smaad verspreiden en vervolgens pretenderen objectief te zijn.

De oorlog tussen regressief links en traditioneel rechts is echt. Deze oorlog wordt gevoerd op de gebieden van cultuur, wetenschap en nieuwsmedia. Onze Westerse cultuur wordt opgeofferd aan het globalisme en het multiculturalisme. Onze wetenschap wordt vervuild met regressief linkse studies als sociologie en genderstudies. Ons nieuws is steeds herhaalde opinie, waar journalisten over elkaar heen buitelen om de rechterkant door het slijk te halen.

Gelukkig pikt niet iedereen dit meer en wordt in de Westerse wereld de roep om realisme steeds luider. Dit heeft zich al vertaald in een grandioze overwinning van Trump en het verlaten van de Britten uit de Europese Unie. 15 maart is het de beurt aan Nederland en blijkt dat er ook in Nederland nog mensen achter onze eigen culturele identiteit staan.