FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 september 2024

Pentagon: 'niet vooraf geïnformeerd over pieper-aanvallen in Libanon'

Naar eigen zeggen was de Amerikaanse regering niet vooraf geïnformeerd over de aanvallen op de communicatietechnologie die door de Hezbollah-militie in Libanon werd gebruikt.

Dit werd meegedeeld door de plaatsvervangend woordvoerster van het Pentagon op een persconferentie in Washington. "We blijven monitoren wat er in de regio gebeurt en hopen dat het conflict zich niet verder uitbreidt."

Dinsdag en woensdag ontploften duizenden semafoons en walkietalkies van de Hezbollah-militie in Libanon. De aan Iran gelieerde organisatie vermoedt dat Israël achter de ogenschijnlijk gecoördineerde actie zit. Hezbollah-leider Nasrallah sprak van een oorlogsverklaring en dreigde met vergelding. "Alle rode lijnen zijn overschreden" , zei hij in een televisietoespraak.

Israël heeft de verantwoordelijkheid voor de actie niet opgeëist. Minister van Defensie Galant kondigde een voortzetting aan van de militaire operatie tegen Hezbollah. Het Israëlische leger voerde opnieuw talloze luchtaanvallen uit in het zuiden van Libanon, vooral gericht op raketlanceerplatforms van milities.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken en zijn Franse tegenhanger Séjourné riepen alle betrokkenen op tot terughoudendheid tijdens een bijeenkomst van hoge westerse diplomaten. Blinken benadrukte dat ze van geen enkele kant een escalatie willen zien. Aan de bijeenkomst in Parijs namen ook vertegenwoordigers uit Duitsland, Italië en Groot-Brittannië deel. 

Dode en zwaargewonden bij steekpartij Rotterdam, verdachte is gearresteerd

Bij een steekpartij op het Willemmsplein nabij de Erasmusbrug in Rotterdam is een persoon gedood en een ander zwaargewond geraakt. Er is een verdachte aangehouden die zelf ook gewond is geraakt bij de steekpartij.

Getuigen ter plaatse zeggen dat de aangehouden man "duidelijk van plan was om meerdere slachtoffers te maken". Hij liep in het rond met twee grote messen en zou volgens getuigen op toevallige voorbijgangers hebben ingestoken onder het roepen van ’Allahoe akbar’. 

Update 0.03 uur: De steekpartij begon  in de parkeergarage onder de Erasmusbrug, waar een man het eerste slachtoffer zou hebben neergestoken. Daarna ging de verdachte via de trap naar boven en stak bij de Erasmusbrug een tweede slachtoffer neer. Hierna  rende de dader richting een terras, waar veel mensen zaten.

Mensen zochten in paniek binnen bescherming. Een personal trainer die daar aan het werk was ging achter de dader aan en heeft hem samen met andere omstanders overmeesterd.

Volgens de personal trainer rende de dader met twee vleesmessen in de richting van een evenement waar zo’n zestig mensen aanwezig waren. Er ontstond paniek en mensen zochten bescherming door naar binnen te rennen, terwijl de dader achter hen aan ging. De personal trainer besloot de dader te grijpen: “Ik probeerde hem uit te schakelen. Andere aanwezigen hielden hem op afstand met stoelen. 

Over de identiteit van de slachtoffers en de verdachte is nog niets bekendgemaakt. Ook is nog onduidelijk wat de aanleiding van de steekpartij was.

Eerdere berichtgeving: Een en ander zou het gevolg zijn van een voorval nabij museum Remastered aan het Willemsplein. Daar zijn getuigen van de steekpartij opgevangen en zijn afzetlinten geplaatst.

De steekpartij vond om circa 20. 00 uur plaats, een traumahelikopter en meerdere ambulances kwamen ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op om zich te melden. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1390
special
Agatha All Along: allemaal mee met de heksen op de Witches' Road
special
Random Pics van de Dag #1389
special
Random Pics van de Dag #1388
special
Random Pics van de Dag #1387
review
Star Wars Outlaws
©FOK.nl e.a.