FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 19 september 2024

Hezbollah: "Alle rode lijnen" zijn overschreden, zweert wraak op Israël

Hezbollah-leider Nasrallah heeft Israël beschuldigd van aanvallen met gemanipuleerde technische apparatuur. Alle rode lijnen zijn volgens hem overschreden. Nasrallah beschreef de explosies van semafoons en walkie talkie's als een "bloedbad".

In een televisietoespraak geeft de Hezbollah-leider dat de terreurgroep een "grote en ongekende" klap heeft gekregen, maar hij belooft dat zijn militie zich zal herstellen en de strijd zal blijven aangaan.

"De Israëlische aanslag is grotendeels verijdeld", zegt Nasrallah. "We zullen onderzoeken wat er is gebeurd," en voegde  eraan toe dat er een onderzoekscommissie is opgericht.

"We zullen niet onderuit gaan en we zullen er sterker uitkomen. We bereiden ons voor op nog ergere aanvallen."

"Binnenkort vieren we de eenjarige verjaardag van de gezegende Al-Aqsa terreuroperatie," zegt Nasrallah, verwijzend naar de woeste aanval van Hamas op het zuiden van Israël op 7 oktober.

"Het lijdt geen twijfel dat Hezbollah, sinds het zich bij de strijd heeft aangesloten, indrukwekkende prestaties heeft geleverd in het noorden van Israël," voegde hij eraan toe, en beweerde dat de "criminele" aanvallen op de draagbare apparaten van Hezbollah door Israël is uitgevoerd om zijn incompetentie om een militaire doorbraak te bereiken tegen Hezbollah in het noorden te verhullen.

"We zeggen tegen [premier Benjamin] Netanyahu, [minister van Defensie Yoav] Gallant en het Israëlische volk: We zullen onze aanvallen niet stoppen zolang de vijand zijn oorlog in Gaza niet stopt."

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 38

Fans van Orson Welles kunnen de grootmeester (vanaf) dit weekend in twee van zijn films zien. Fans van Transformers-animatie worden op hun wenken bedenken. Fans van Franse cinema kunnen kiezen uit twee titels. En dan heb ik nog niet eens alles genoemd dat deze week nieuw is. Reden genoeg voor een sprintje naar je lokale bios!

The Substance

“Have you ever dreamt of a better version of yourself? You. Only better in every way. Seriously. You've got to try this new product. It's called The Substance. It changed my Life.” Een nieuwe film van Coralie Fargeat (Revenge) met een gewaagde comebackrol van Demi Moore (G.I. Jane), rising star Margaret Qualley (Once Upon a Time In Hollywood, Poor Things) en oude bekende Dennis Quaid (Far From Heaven).Dé shockfilm uit Cannes (winnaar Beste Scenario) werpt een komische blik op de houdbaarheid van vrouwelijke schoonheid in Hollywood. Een stijlvolle en kleurrijke satire met een goede scheut (body) horror.

Transformers One

Het langverwachte oorsprongsverhaal over hoe Orion Pax en D-16, iconische personages binnen het Transformers-universum, van wapenbroeders uitgroeiden tot de gezworen vijanden Optimus Prime en Megatron. In de originele versie met de stemmen van o.a. Chris Hemsworth (Orion Pax), Brian Tyree Henry (D-16), Scarlett Johansson (Elita-1), Keegan-Micheal Key (B-127), Laurence Fishburne (Alpha Trion) en Jon Hamm (Sentinel Prime). 

Sisterhood (HML Pussy)

Amina, Djeneba en Zineb zijn drie 15-jarige vriendinnen die onafscheidelijk zijn. Ze worden door een aantal jonge klasgenoten weggezet als de gek (Amina), de bruut (Djeneba) en de non (Zineb). Die beledigingen raken hun nauwelijks. Op social media kiezen ze een krachtige en zelfverzekerde omschrijving voor zichzelf: HLM Pussy. HLM staat in Frankrijk voor 'habitation à loyer modéré' – een huisvestingsproject voor lage inkomens – en net als dat laatste is het een manier voor tieners om hun seksualiteit in eigen hand te nemen in een omgeving waarin de jongens om hen heen vaak kwade bedoelingen hebben. Als Zineb tijdens een feestje wordt lastiggevallen door Zak, besluiten de meiden actie te ondernemen. Onopgemerkt maken ze een video van Zak’s handtastelijkheden en plaatsen die de volgende dag op Insta onder de accountnaam HLM Pussy. Dan zijn de rapen gaar en komen ze in een stroomversnelling van onbedoelde ontwikkelingen. 

Langue Etrangère

Fanny, een 17-jarige scholiere uit Frankrijk, gaat op uitwisseling naar Duitsland. In Leipzig ontmoet ze haar penvriendin Lena, die even oud is als zij en zich al volop bezighoudt met politiek activisme. Om indruk te maken op Lena verzint de verlegen Fanny een ander leven voor zichzelf, maar raakt al snel verstrikt in haar web van leugens. 

La Bella Estate

De jonge Ginia is net vanuit het platteland naar Turijn verhuisd. Op zoek naar avontuur ontdekt ze de schitterende wereld van kunstenaars en begint ze een affaire met een schilder. Amelia, het model dat haar meeneemt naar de Boheemse wijken, is sensueel, vrij en anders dan iedereen die ze ooit heeft ontmoet. Tijdens haar ‘mooie zomer’ geeft Ginia zich over aan haar eerste grote liefde, en viert ze de moed om echt zichzelf te zijn. 

Führer und Verführer

Vanaf de zogenaamde Anschluss (annexatie) van Oostenrijk in maart 1938 doet de krachtige propagandamachine van Joseph Goebbels zijn werk. Het beleid van de nationaalsocialisten vindt op ongekend niveau bijval. Als duidelijk wordt dat Hitler vastbesloten is Europa in een barbaarse oorlog te verwikkelen, ziet Goebbels zich gedwongen zijn strategie – tot dan gericht op veiligheid – te veranderen. Hij wil niet uit de gratie te raken bij de dictator die hij verafgoodt en richt zich op het radicaliseren van de aanhang en het misleiden van het Duitse volk met onder meer antisemitische films zoals ‘De Eeuwige Jood’. Tot aan de ondergang van Nazi-Duitsland in mei 1945, blijft Goebbels wanhopig vechten voor het imago van het fascisme. 

F For Fake (1973) (4K Restoration)

Bedrog. Fraude. Illusie. In F For Fake, een quasi-documentaire in vrije vorm van Orson Welles, houdt de legendarische filmmaker (en zelfverklaard charlatan) zich opnieuw bezig met de centrale bekommernis van zijn carrière: de dunne scheidslijnen tussen illusie en waarheid, kunst en vervalsing. Als voorloper van het moderne 'video esasy' én de zogenaamde 'mockumentary' doet de term 'documentaire' geen recht aan deze geweldig erudiete en geestige mix van archiefbeelden, home-video, goocheltrucs en fake news. Beginnend met portretten van de wereldberoemde kunstvervalser Elmyr de Hory en zijn al even slinkse biograaf Clifford Irving, begint Welles aan een duizelingwekkende reis die vervalsingen en bedriegers van allerlei pluimage bekritiseert en bewierookt - en niet in de laatste plaats Welles zelf. Charmant en inventief; F For Fake is tegelijkertijd een geïnspireerd filmisch experiment en een slim onderzoek naar de onmiskenbare dubbelhartigheid van cinema. 

The Third Man (1949)

Holly Martins (Joseph Cotton), een naïeve schrijver van pulpwesterns, arriveert in het schimmige naoorlogse Wenen om zijn oude vriend Harry Lime (Orson Welles) te ontmoeten, maar ontdekt dat Lime om het leven is gekomen in een verdacht ongeval. Martins ontmoet een Britse militaire politieagent (Trevor Howard) en Lime's vriendin (Alida Valli) en als hij tegenstrijdige verhalen over de omstandigheden van Limes dood hoort, wordt hij gedwongen om zowel de relatie met zijn vriend Harry als zijn eigen wereldbeeld te heroverwegen. 

Random Pics van de Dag #1390

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Radicale soevereinen ook vervolgd voor terrorisme, wilden burgemeester doden

Het OM heeft woensdag de aanklacht tegen vier verdachten, die deel uit maken van een radicale minderheid binnen de soevereinenbeweging, uitgebreid met terrorisme. Dat gebeurde op een pro-formazitting bij de rechtbank Rotterdam. Twee andere mannen uit Olst-Wijhe staan terecht vanwege  de levering van vuurwapens aan de radicale soevereinen.

Twee van de zes verdachten, uit Deventer en Olst-Wijhe, zijn in april aangehouden na de overdracht van drie vuurwapens. Bij hen thuis en in een auto werden nog eens 11 vuurwapens aangetroffen. De vier andere verdachten, uit Olst-Wijhe, Deventer, Schalkhaar en in een geval zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn in juli aangehouden. Ale zes zitten sinds hun aanhouding in voorlopige hechtenis.

Door de Eenheid Landelijke Opsporing en Interventies is woensdagmorgen in dit onderzoek nog een verdachte aangehouden. Het gaat om een 66-jarige vrouw uit de gemeente Sluis. Zij is in of kort na de zomer van 2022 vermoedelijk nauw betrokken geweest bij de oprichting van de organisatie Common Law Nederland Earth (CLNE). Deze organisatie wordt gevormd door een radicale minderheid binnen een beweging van zelfverklaarde soevereine burgers. De vrouw is aangehouden vanwege deelname aan een terroristische organisatie. Deze beschuldiging wordt nu ook aan haar gelijkgestemde medeverdachten ten laste gelegd.

Radicale soevereinen streven naar de daadwerkelijke vervanging van de huidige overheid en democratische instellingen en vinden daarbij het gebruik van (dodelijk) geweld aanvaardbaar. Daarbij werd onder meer burgemeester van Deventer Ron Köning genoemd als doelwit.

Volgens het Openbaar Ministerie streefden de soevereinen, die zich organiseerden in groepen zoals Common Law Netherlands Earth en de Volksraad, ernaar de economische en politieke structuur van Nederland te ontmantelen. Dit deden zij met de intentie om hun zogenaamde geboorterecht, dat zij menen tot wel 500 jaar geleden te hebben gehad, "terug te eisen".

Hun plan omvatte het instellen van volksjury's en het oprichten van volkstribunalen en milities, met als doel "de vijanden van het Nederlandse volk" te bestrijden. Iedere groepering zou geleid moeten worden door lokale sheriffs. "Het was de bedoeling om bestuurders en ambtenaren aan te houden," verklaarde de officier van justitie.

Gewelddadige confrontatie

De officier van justitie van justitie van het landelijk parket hield woensdag de rechtbank voor dat de verdachten de bedoeling hadden een gewelddadige confrontatie aan te gaan met lokale gezagsdragers en arrestaties uit te voeren. Op de terechtzitting kondigde de officier aan dat het OM een megazitting van 8 dagen voorbereidt.

De volgende pro-formazitting in deze zaak is naar verwachting op 9 december. De woensdag aangehouden vrouw wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Dolly Parton: 'Beyonce niet gediscrimineerd bij nominaties country-award'

Na de ophef dat Beyoncé's country-album niet is genomineerd bij de belangrijkste country muziekprijs, bemoeit country-legende Dolly Parton zich met de kwestie. Volgens haar heeft het niets met racisme te maken.

De teleurstelling onder Beyoncé-fans was groot nadat haar country-album "Cowboy Carter" en de single "Texas Hold 'Em" geen nominaties kregen bij de awards van de Country Music Association (CMA).  Beyoncé kwam in april 2024 op nr.1 binnen in de Billboard 200 met "Cowboy Carter", het albumis het best verkochte countryalbum tot nu toe in 2024. Haar fans vermoedden dat er racistische redenen meespelen de van oudsher blanke muziekscene. Country-legende Dolly Parton begrijpt alle ophef niet.

De 78-jarige Parton, die sinds de jaren '60 succesvol is als country-muzikante, verklaarde in een gesprek met het Amerikaanse tijdschrift "Variety" dat ze pas recent hoorde dat Beyoncé niet was genomineerd. Ze noemt als reden daarvoor echter de grote hoeveelheid aan talent in het muziekgenre.

"Er zijn zoveel geweldige country-artiesten, en ik denk dat CMA waarschijnlijk dacht dat ze artiesten die al hun hele leven country muziek maken, niet konden overslaan," aldus Parton. Beyoncé is niet uitgesloten vanwege haar huidskleur. Eerder zijn nominaties voor de CMA Awards aan artiesten zoals Morgan Wallen, Chris Stapleton of Cody Johnson uitgereikt, "Artiesten die al heel lang actief zijn in de country muziek, en niet op basis van één populair country album".

Parton spreektwel vol lof over Beyoncé, ze heeft een "wonderbaarlijk album" gemaakt waar ze "erg, erg trots" op kan zijn, aldus Parton. Bovendien heeft "iedereen in de country-muziek haar verwelkomd".

Met het in maart 2024 uitgebrachte "Cowboy Carter", het achtste studioalbum van de Amerikaanse zangeres, en de eerder verschenen single "Texas Hold 'Em" en een nieuwe versie van Parton's hit "Jolene" heeft Beyoncé de country-wereld opgeschud. Ze is de eerste zwarte artieste die het sinds de eerste ranking in januari 1964 tot de top van de Amerikaanse country-albumcharts heeft geschopt.

NSC onder vuur vanwege noodwet asielcrisis

Op de eerste dag van de Algemene Politieke BeschouwingenWoensdag kreeg de NSC zware kritiek te verduren over het kabinetsvoorstel om een asielcrisis uit te roepen. Pieter Omtzigt zelf zitziek thuis, en Nicolien van Vroonhoven neemt tijdelijk zijn plaats van fractievoorzitter in. De oppositie beschuldigde NSC ervan haar eigen waarden te verloochenen.

"Ik kijk even naar het vak achter mij," merkte SP-leider Jimmy Dijk woensdagavond op, terwijl hij in de richting van de NSC-Kamerleden sprak. "Jullie zijn gekozen om zorgvuldige wetgeving te waarborgen. Dit kunnen jullie niet maken."

De oppositie uitte gedurende de dag al felle kritiek op het kabinet, dat van plan is een asielcrisis uit te roepen en daarmee het parlement "buitenspel zet".

"Hoezeer onze meningen over asiel en migratie ook verschillen, in een democratie maken we samen de wetten en regels. Wat minister Faber (Marjolein Faber, minister van Asiel en Migratie, red.) doet, is gevaarlijk," aldus Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) aan het begin van het debat.

Van Vroonhoven had het zwaar, op de fractievoorzitters van SGP, FVD en JA21 na stonden alle oppositieleiders te wachten bij de interruptiemicrofoon.

"Dit staat in fundamentele tegenstelling tot de principes waarop Omtzigt NSC heeft opgericht. Zijn hele idee is: 'De Kamer moet aan zet zijn. De Kamer moet kunnen controleren. De Kamer moet de regie behouden'", zei Timmermans tegen Van Vroonhoven. "Als NSC hiervoor tekent, is het alsof de VVD plotseling aankondigt: 'We gaan de hoogste inkomens met 90 procent belasting belasten.' U ondermijnt de basiswaarden van uw partij," vervolgde de leider van GroenLinks-PvdA.

Bontenbal wees Van  Vroonhoven op de pijnlijke waarheid. "Met name de NSC-fractie heeft de afgelopen jaren anderen voortdurend op de vingers getikt bij dit soort zaken. Dat maakt het extra pijnlijk."

Harris waarschuwt voor Trump: deportatie migranten en gevolgen abortusrestricties

Kamala Harris heeft Hispanic leden van het Congres gewaarschuwd voor de immigratieplannen van Donald Trump als hij tot president wordt gekozen. In haar toespraak op de Congressional Hispanic Caucus Institute conferentie hekelde de Democratische presidentskandidaat Trump's belofte om miljoenen mensen die illegaal in de VS verblijven te deporteren als hij president wordt.

Harris haalde ook uit naar de betrokkenheid van Trump bij het terugdraaien van nationale abortusrechten ( Roe vs Wade), door hem de schuld te geven van het overlijden van Amber Thurman, een jonge moeder uit Georgia die stierf nadat ze 20 uur moest wachten op een ziekenhuisbehandeling om complicaties na een abortuspil te behandelen.

Sinds staten zelf mogen beslissen of ze en onder welke voorwaarden abortus mag worden uitgevoerd, zijn veel artsen terughoudend in het behandelen van vrouwen met een miskraam uit angst te worden vervolgd voor het uitvoeren van een abortus.

De dood van Thurman, waarover ProPublica maandag voor het eerst berichtte, vond twee weken nadat het strenge abortusverbod van Georgia in 2022 van kracht werd na de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om de landelijke abortusrechten ongedaan te maken. Het is immoreel', zei Harris over het abortusverbod in de staat Georgia.

X dankzij update moeilijker te blokkeren in Brazilië

Ondanks een verbod van het Braziliaanse hooggerechtshof kunnen Brazilianen opnieuw gebruikmaken van X. Het socialemediaplatform heeft een update doorgevoerd die het moeilijk maakt om de locatie van servers of computers te traceren. Hierdoor wordt het voor de Braziliaanse autoriteiten een stuk lastiger om gebruikers van X te blokkeren.

De Braziliaanse vereniging van internet- en telecommunicatieproviders (ABRINT) heeft gemeld dat X in een update is overgestapt op Cloudflare-software, die gebruikmaakt van voortdurend wisselende IP-adressen.

Het hooggerechtshof had het gebruik van X in Brazilië verboden omdat X-oprichter Elon Musk weigert een juridische vertegenwoordiger aan te stellen in het land. Dit verbod was het resultaat van maandenlange onderhandelingen tussen Musk en opperrechter Alexandre de Moraes, die wil dat Musk iemand aanwijst zodat Brazilië iemand kan aansprakelijk stellen voor de verspreiding van haatzaaiende uitlatingen en nepnieuws op het platform. Musk blijft echter weigeren om aan deze eis te voldoen.

Rechter weigert Puff Daddy (Diddy) opnieuw vrijlating op borgtocht

Sean "Diddy" Combs zal balen, want zijn verzoek om borgtocht is voor de tweede keer afgewezen. De rapper, die inmiddels 54 jaar oud is, wordt beschuldigd van onder andere mensenhandel, drugsbezit, ontvoering, verkrachting en wapenbezit. De Amerikaanse rechter Andrew L. Carter besloot dat er geen enkele voorwaarde bestaat die de veiligheid van de gemeenschap waarborgt of kan voorkomen dat Combs getuigen zou beïnvloeden. Daarom blijft hij voorlopig vastzitten.

Combs werd maandag in Manhattan gearresteerd in het Park Hyatt hotel. Hij pleitte onschuldig tijdens zijn eerste verschijning voor de rechter, waar hij beschuldigd werd van meerdere misdrijven. Toch werd zijn verzoek om borgtocht direct afgewezen, waardoor hij vast blijft zitten in afwachting van zijn proces. Zijn advocaten probeerden hem woensdag vrij te krijgen door aan te bieden dat hij in huisarrest zou blijven in zijn luxueuze woning nabij Miami Beach, onder strikte voorwaarden en met GPS-monitoring.

De aanklagers zagen dit plan echter niet zitten. Zij vonden het risico te groot dat Combs getuigen zou bedreigen of zelfs schade zou toebrengen. Volgens aanklager Emily Johnson heeft de muziekicoon een lange geschiedenis van het intimideren van getuigen en slachtoffers. Johnson verwees naar sms'jes van vrouwen die beweerden dat Combs hen dwong tot seksuele handelingen tijdens zogenaamde "Freak Offs" en hen bedreigde met het vrijgeven van compromitterende video's.

Het verdedigingsteam bood een borgtocht van $50 miljoen aan (45 miljoen euro), wat volgens hen voldoende zou moeten zijn om Combs in huisarrest te houden, maar de rechter bleef onvermurwbaar. Johnson beschuldigde Combs' advocaten ervan dat zij de gewelddadige neigingen van hun cliënt bagatelliseerden en de ernst van de situatie niet inzagen.

Hoewel Combs’ advocaat Marc Agnifilo vol vertrouwen was dat zijn cliënt vrij zou komen, besloot de rechter dat Combs voorlopig in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn moet blijven. De verdediging en aanklager raakten verwikkeld in felle discussies, maar de rechter bleef bij zijn beslissing dat de risico's te groot zijn.

Het juridische document dat na Combs' arrestatie werd vrijgegeven, beschrijft beschuldigingen die teruggaan tot 2008. Het stelt dat Combs jarenlang vrouwen zou hebben misbruikt, bedreigd en onder druk gezet om zijn seksuele verlangens te vervullen, zijn reputatie te beschermen en zijn wangedrag te verbergen. Hij zou ook mannelijke sekswerkers hebben betrokken bij drugsgerelateerde seksuele handelingen met - veelal gedrogeerde - meisjes en vrouwen, de beruchte "Freak Offs".

Sean Combs, vroeger bekend als Puff Daddy en P. Diddy, was ooit een van de meest invloedrijke figuren in de hiphopwereld. Hij stond bekend als producer en manager van de overleden Notorious BIG, en scoorde zelf hits met nummers als "I'll Be Missing You" en "Bad Boy For Life". Echter, zijn imago raakte steeds meer bezoedeld door verschillende beschuldigingen.

Een van de meest spraakmakende zaken kwam in november vorig jaar, toen zijn ex-vriendin Cassie een rechtszaak aanspande. Ze beschuldigde Combs ervan haar en anderen te hebben gedwongen tot ongewenste seksuele handelingen in drugsgerelateerde situaties. Hoewel de zaak binnen een dag werd geschikt, dook er later hotelbeveiligingsbeelden op waarin te zien is hoe Combs Cassie sloeg en schopte. Hij bood nadien zijn excuses aan, zeggend dat hij walgde van zijn eigen gedrag.

 

PSG wint na blunder in slotfase, Dortmund wint in Brugge

In de Champions League zijn woensdagavond weer zes wedstrijden gespeeld in de eerste speelronde van het nieuwe format. Daar zat op papier één echte topper bij, maar Manchester City en Inter Milaan, waar Denzel Dumfries in viel, leverden bepaald niet: zelfs anderhalf uur voetbal leverde geen enkele goal op.

Paris Saint-Germain nam het thuis op tegen het Girona van basisspeler Donny van de Beek, waar Arnaut Danjuma als invaller het veld op kwam, maar ook dat ging behoorlijk moeizaam. De Parijzenaren domineerden weliswaar, te zien aan de 26 doelpogingen tegen 3 voor Girona, maar pas in de absolute slotfase leverde het iets op: 1-0, nota bene doordat Girona-keeper Paulo Gazzaniga een poging van Nuno Mendes door zijn benen liet rollen.

Bologna, met Sam Beukema in de basis en Thijs Dallinga als invaller, en Shakhtar Donetsk bleven na ruim anderhalf uur ook steken op een doelpuntloos gelijkspel, in Praag was er wél iets te beleven: Kaan Kairinen, Victor Olatunji en Qazim Laci bezorgden Sparta Praag een 3-0 zege op het Red Bull Salzburg van coach Pepijn Lijnders.

Ook in Brugge viel er genoeg te bleven, maar dat vonden de thuisfans dan weer minder leuk: Club Brugge ging met 0-3 onderuit tegen Borussia Dortmund, waar Donyell Malen in de basis stond, maar geen geweldige wedstrijd speelde. Het duurde tot de 76e minuut voor Jamie Gittens de score opende voor Dortmund, tien minuten later verdubbelde hij de voorsprong en in blessuretijd maakte Serhou Guirassy er zelfs 0-3 van.

Tot slot werd er gespeeld in Schotland, waar Celtic bezoek kreeg van Slovan Bratislava. Liam Scales bracht de thuisploeg al snel op voorsprong en vroeg in de tweede helft zorgden Kyogo Furuhashi en Arne Engels voor 3-0. Kevin Wimmer deed iets terug, maar via goals van Daizen Maeda en Adam Idah liep Celtic uit naar een prima 5-1 overwinning.

Geen WK-finale voor voetbalsters onder 20, Japan te sterk

De Nederlandse voetbalsters onder 20 jaar hebben zich in Colombia niet kunnen plaatsen voor de finale van het wereldkampioenschap. In de halve finales werd woensdagnacht in Cali verloren van Japan, dat voor de derde keer op rij in de eindstrijd staat.

Al vanaf het begin waren de meeste kansen voor de Japanse ploeg en diep in de blessuretijd van de eerste helft leverde dat ook daadwerkelijk wat op: Miyu Matsunaga bediende de in de VS spelende Manaka Matsukubo en die volleerde de bal op fraaie wijze achter keepster Femke Liefting.

Serieuze Nederlandse kansen kwamen er ook in de tweede helft nauwelijks en een minuut of tien voor het einde viel dan ook echt het doek: Matsukubo, die er op het gewonnen WK twee jaar geleden ook al bij was, rondde een prima aanval af en bracht de 2-0 eindstand op de borden.

Japan neemt het in de finale op tegen tweevoudig wereldkampioen Noord-Korea. Dankzij een goal van Il-son Choe in de eerste helft werd met 1-0 gewonnen van de Verenigde Staten. Daar speelt Nederland zaterdag om 23.00 uur Nederlandse tijd tegen voor plek drie, 24 uur later begint de finale.

FOK! Wat een weer: warm, zonnig najaarsweer

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Vanochtend begint in het zuiden waarschijnlijk al zonnig. Noord van de grote rivieren begint de dag op veel plaatsen grijs met nevel en mogelijk op een enkele plaats mist. In de loop van de ochtend breekt vrijwel overal de zon door.

Vanmiddag is het droog en overwegend zonnig. Later ontstaan er stapelwolken, waaruit in het zuidoosten een enkele regen- of onweersbui kan ontstaan. Met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 20°C op de Wadden tot lokaal 25°C in het zuidoosten, wordt het warm. De wind is meest matig en waait uit het noordoosten.

Vanavond zijn er zonnige perioden maar kan er in het zuidoosten ook een enkele bui voorkomen. Er staat een matige noordoostenwind.

Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 12°C plaatselijk in het oosten en 15°C op de Wadden. De wind is zwak tot matig uit het (noord)oosten. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

 

De vriendelijke Waddenzee (Foto: aloa)
De vriendelijke Waddenzee (Foto: aloa)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

Random Pics van de Dag #1389

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1390
special
Agatha All Along: allemaal mee met de heksen op de Witches' Road
special
Random Pics van de Dag #1389
special
Random Pics van de Dag #1388
special
Random Pics van de Dag #1387
review
Star Wars Outlaws
©FOK.nl e.a.