FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 22 mei 2020

Machinist overleden na botsing met tractor in Hooghalen

Bij Hooghalen vond vanmiddag rond 16:00 uur een ernstige botsing plaats tussen een tractor en de Sprinter Zwolle – Assen. Daarbij is de machinist om het leven gekomen.

President-directeur Roger van Boxtel namens alle medewerkers bij NS:"Dit is een gitzwarte dag. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn gezin, familie, vrienden en directe collega’s van onze collega. Dit verlies voelen wij bij NS allemaal. We spreken de hoop uit dat de andere betrokkenen die gewond zijn geraakt bij dit tragische ongeval, snel zullen herstellen. Onderzoek moet uitwijzen wat er gebeurd is. Dit hoop je nooit mee te maken.”

Amsterdammer opgepakt in Deventer voor explosie en schietincidenten in Rotterdam

Een arrestatieteam heeft gisteren in Deventer een 22-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man is verdachte in het onderzoek naar de reeks geweldsincidenten van afgelopen weken in Rotterdam-West en Rotterdam-Oost.

Het team grootschalige opsporing dat onderzoek doet naar de reeks incidenten kwam de verdachte op het spoor met behulp van onder andere forensisch onderzoek. De man zitten vast en wordt gehoord. Omdat hij in beperkingen zit mag hij alleen contact hebben met zijn advocaat.

Eerder deze week vond er een explosie plaats in de Jagthuisstraat. De verdachten die kort hierna zijn aangehouden zitten nog vast. Zij zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die de voorlopige hechtenis met veertien dagen heeft verlengd.

Het onderzoek naar de vijf schietincidenten, de explosie in de Jagthuisstraat en het plaatsen van het explosief bij de toko in de Frits Ruysstraat gaat na de drie aanhoudingen volop verder.

In de omgeving van de Jagthuisstraat zijn camera’s geplaatst en ook op andere locaties heeft de politie vanwege de veiligheid zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen.

Koning heeft gewoon meebetaald aan inrichting privť vertrekken paleis Huis ten Bosch

In berichtgeving naar aanleiding van een WOB-verzoek aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt de conclusie getrokken dat de Koning niet meebetaalde aan de inrichting van privévertrekken van Paleis Huis ten Bosch. Die conclusie is onjuist en op basis van het WOB-besluit ook niet te trekken.

In het WOB-besluit staat toegelicht dat de hele renovatie van Huis ten Bosch (dus ook de privévertrekken) is betaald door het Rijk. Op verdere kosten, zoals inrichtingskosten of kosten voor meubilair wordt, onder meer om redenen van bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de Koning, in het besluit niet ingegaan. Maar de Koning heeft dus wel degelijk bijgedragen aan de inrichting, zoals bij ambtswoningen overigens gebruikelijk is.

Demo Iron Man VR nu beschikbaar in PlayStation Store

Voor het aankomende spel Iron Man VR, dat exclusief voor PlayStation VR zal verschijnen op 3 juli, is nu een speelbare demo beschikbaar. In de demo kun je een voorproefje krijgen van de missies in het volledige spel en wordt uitgelegd hoe het vliegen werkt en hoe de iconische Iron Man-vaardigheden gebruikt kunnen worden.

In Iron Man VR is Tony Stark zelf inmiddels met pensioen, al maakt 'ie af en toe nog high-tech speelgoed in de strijd tegen het kwaad. Een nieuwe aartsrivaal genaamd Ghost maakt zijn intrede, een mysterieuze hacker en 'anti-corporate activist' die met oude Stark Industries-technologie aan de haal gaat. Bekijk de trailer hieronder voor een indruk.

Clubheld Korpershoek gaat voor vijftiende (!) seizoen bij Telstar en jaagt op clubrecord

Frank Korpershoek gaat nog een jaar door bij Telstar. De aanvoerder van de club uit de Eerste Divisie verlengt zijn aflopende contract met één seizoen en staat daarmee voor zijn vijftiende jaargang in dienst van de Witte Leeuwen. Een unicum. Korpershoek speelde inmiddels 367 wedstrijden in het eerste elftal en mag zich daarmee bijna mister Telstar noemen. Alleen Fred Bischot (372) speelde meer wedstrijden voor Telstar.

“Ik ben hier erg blij mee” legt trainer Andries Jonker uit. "Frank is een jongen van de club en kent de zogeheten klappen van de zweep. Met zijn kwaliteiten op en naast het veld weet ik zeker dat wij ook komend seizoen veel plezier gaan beleven aan Frank.”

Ook aanvoerder Korpershoek toont zich tevreden. “Ja absoluut. Het afgelopen seizoen is raar ten einde gekomen dus ik popel om straks weer het veld op te gaan. Ik ben trots op het feit dat ik al zo lang dit mooie shirt mag dragen en voel de waardering vanuit de club. Het was voor mij dan ook geen moeilijke keuze om mijn verblijf nog een jaar te verlengen."


Frank Korpershoek gaat voor 'Mr Telstar'. (PRO SHOTS/Sjoerd Tullenaar)
Frank Korpershoek gaat voor 'Mr Telstar'. (PRO SHOTS/Sjoerd Tullenaar)

FOK! nieuwsfoto-onderschrift week 19

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! nieuwsfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is ghost101101 met het volgende onderschrift: "Rob tussen al z'n vrienden."

Update 22-5:

Helaas komt er voorlopig een einde aan de foto-onderschriftberichten. We hopen het in de toekomst weer op te pakken. Jullie hebben nog wel de uitslag van week 19 van ons te goed.

De winnaar is Ouwesok met het volgende onderschrift: "Grijze massa trekt zich niks aan van afstandsregels"

De was de voorlopig laatste opgave:

We zagen deze gezelligheid op de Dam in Amsterdam, wat is hier gaande? (Pro Shots / Peter Bakker)
We zagen deze gezelligheid op de Dam in Amsterdam, wat is hier gaande? (Pro Shots / Peter Bakker)

FOK! sportfoto-onderschrift week 19

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is thedeedster met het volgende onderschrift: "Die VR is eigenlijk óók door mij uitgevonden."

Update 22-5: 

Helaas komt er voorlopig een einde aan de foto-onderschriftberichten. We hopen het in de toekomst weer op te pakken. Jullie hebben nog wel de uitslag van week 19 van ons te goed.

De winnaar is cremo_06 met het volgende onderschrift: "Een man met ballen!"

Dit was de voorlopig laatst opgave:

Veel voetbalclubs zijn weer in training, zo ook Karlsruher SC. Manuel Stiefler maakt er een hele bijzondere training van, wat is hier gaande? (Pro Shots / imago)
Veel voetbalclubs zijn weer in training, zo ook Karlsruher SC. Manuel Stiefler maakt er een hele bijzondere training van, wat is hier gaande? (Pro Shots / imago)

Europees kampioene Pieters twee jaar langer bij Boels-Dolmans

Wielrenster Amy Pieters heeft haar contract bij Boels-Dolmans met twee jaar verlengd. De 28-jarige Noord-Hollandse ligt nu tot eind 2022 vast bij de ploeg die komend jaar verder gaat als SD Worx. Pieters veroverde vorig jaar in Alkmaar de Europese titel op de weg, maar is ook succesvol op de baan.

Ze prolongeerde eind februari bij de WK baanwielrennen in Berlijn met Kirsten Wild de wereldtitel op de koppelkoers. De dochter van oud-wielrenner Peter Pieters richt zich komend jaar dan ook vooral op de Olympische Spelen van Tokio.

"Ik heb de laatste jaren juist gezien dat de combinatie baan en weg goed bij mij uitpakt. Juist door die combinatie ben ik op beide terreinen beter gaan presteren”, zegt Pieters. "Ik zal in 2021 zeker ook wegwedstrijden rijden, maar als er een keuze moet worden gemaakt, dan zal die altijd in het teken van Tokio staan. Twee jaar lang heb ik van de ploeg de vrijheid gekregen om me optimaal op de baan te richten. In 2022 hoop ik de ploeg daarvoor te bedanken met een sterk seizoen op de weg.

Ook Lonneke Uneken verlengde haar contract bij Boel-Dolmans. De twintigjarige Groningse wordt door ploegmanager Danny Stam aangemerkt als “het grootste talent in het Nederlandse vrouwenwielrennen”. Uneken zal tot en met 2024 verbonden blijven aan de ploeg. Stam vervolgt: “Ze is amper 20 jaar, maar liet in de twee voorjaarskoersen in februari al direct zien dat ze met de beteren in het peloton mee kan. In zowel Omloop Het Nieuwsblad als de GP Samyn kon ze de finale kleur geven. Ik denk dat zij zich kan ontwikkelen tot de ‘nieuwe’ Chantal Blaak. Ze heeft dezelfde kwaliteiten en is enorm gedreven.”

Uneken is blij met het vertrouwen van de ploeg. “Een contract van liefst vier jaar is daar het bewijs van. Ik voelde me meteen thuis bij dit team. De eerste wedstrijden liepen meteen goed, wat absoluut naar meer smaakte. Ik heb geen moment getwijfeld over de aanbieding. Mijn eerste belangrijke richtpunt aan de horizon zijn de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.”

Anna van der Breggen en Chantal Blaak verlengden onlangs al hun contract bij Boels-Dolmans. Regerend olympisch kampioene Van der Breggen neemt na de Spelen van Tokio afscheid, Blaak in het voorjaar van 2022. Beide oud-wereldkampioenen gaan daarna verder als ploegleidster bij SD Worx. 

Europees kampioene Pieters twee jaar langer bij Boels-Dolmans (WikiCommons/Hoebele)
Europees kampioene Pieters twee jaar langer bij Boels-Dolmans (WikiCommons/Hoebele)

Sterfte in week 20 lager dan normaal

Voor week 20 (11 tot en met 17 mei) wordt het aantal overledenen geschat op bijna 2 850. Daarmee zit de sterfte zo’n 200 onder het niveau van wat normaal zou zijn in deze periode. Van week 11 tot en met week 19 was de sterfte hoger dan verwacht. In die weken overleden bijna 9 duizend mensen meer dan je in deze periode zou verwachten. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
De schatting is gebaseerd op het aantal overlijdensberichten dat het CBS tot en met woensdag 20 mei ontvangen heeft voor week 20. Het verwachte aantal overledenen is geschat op basis van het aantal overledenen in de voorafgaande weken, gecorrigeerd voor seizoensgebonden factoren. Er zouden in week 20 naar schatting 3.046 mensen overleden zijn als er geen corona-epidemie was geweest.

In 2020 overleden er tot en met week 10 (tot en met 8 maart) gemiddeld 3.134 mensen per week. Daarna steeg de sterfte naar een maximum van 5.079 in week 14.

Ondersterfte in week 20
Het is bekend dat na een periode van hogere sterfte vaak een periode van lagere sterfte—ook wel ondersterfte genoemd—volgt. Ook na de verhoogde sterfte tijdens de griepepidemie in 2018 was er een periode van ongeveer zes weken waarin de sterfte lager lag.

De ondersterfte in week 20 betekent echter niet dat er geen mensen meer overlijden aan corona. In die week zijn 159 overleden COVID-19-patiënten aan het RIVM gemeld (stand donderdag 21 mei 2020). Het uiteindelijke aantal kan zelfs nog hoger zijn omdat niet iedereen wordt getest op COVID-19.

Overledenen per week (bron: CBS)
Overledenen per week (bron: CBS)

Vooral sterfte onder 80-plussers en vrouwen lager dan verwacht
Het aantal overledenen daalt sinds week 14 in alle leeftijdsgroepen. In week 20 is de sterfte in alle leeftijdsgroepen lager dan wat normaal is voor de tijd van het jaar. Onder 80-plussers is de sterfte in week 20 zelfs nt lager dan gebruikelijk.

Bij mannen daalt de sterfte sinds week 14 en bij vrouwen sinds week 15. In week 20 daalde de sterfte onder mannen niet verder, bij vrouwen wel. Bij mannen ligt de sterfte in die week 3 procent lager dan wat gebruikelijk is voor de tijd van het jaar en bij vrouwen 11 procent lager.

Hogere sterfte valt samen met corona-epidemie
De hogere sterfte valt samen met de corona-epidemie in Nederland. Op 27 februari 2020 werd de eerste positief geteste patiënt gemeld in Nederland en op 6 maart het eerste sterfgeval door het nieuwe coronavirus (COVID-19). Op 11 maart heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de COVID-19-uitbraak tot pandemie verklaard.

Het CBS krijgt dagelijks berichten over sterfte binnen uit de bevolkingsregisters van gemeenten. Het CBS heeft dan nog geen informatie over de doodsoorzaak van de overledenen. Deze informatie ontvangt het CBS via een doodsoorzakenverklaring die is ingevuld door de arts die de overledene schouwt. De publicatie van de informatie uit de doodsoorzakenverklaringen wordt regulier in het derde kwartaal van 2020 verwacht, het CBS gaat zich inspannen om dit eerder te publiceren.

Het RIVM ontvangt dagelijks meldingen van overleden COVID-19-patiënten vanuit de GGD’s.

Schatting gebaseerd op tot nu toe ontvangen berichten
Gewoonlijk zit er enige tijd tussen de feitelijke overlijdensdatum en het moment waarop deze informatie het CBS bereikt. De overlijdensberichten worden iedere week op donderdag verzameld. Meestal heeft het CBS op donderdag gegevens van iets meer dan 80 procent van alle sterfgevallen van de voorgaande week. Deze informatie geeft dus een indicatie van het te verwachten totale aantal overledenen in die week.

In week 12 tot en met week 18 is op te maken dat de berichten momenteel sneller binnenkomen dan gewoonlijk (het aantal binnengekomen berichten na één week was gemiddeld 85 procent van het totaal, met uitzondering van weken met feestdagen). De schatting voor week 19 is gebaseerd op de aanname dat nu ook 85 procent is ontvangen. Dit is echter niet zeker, het werkelijk aantal overledenen in week 19 kan hoger of lager uitvallen.

Van Haga sluit zich aan bij FVD, maar toch ook weer niet

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier! Eerder berichtten wij al over de flirt tussen Forum voor Democratie en Wybren van Haga en vandaag hebben Thierry Baudet en het oud VVD-Tweede Kamerlid naar buiten gebracht dat ze nu officieel verkering hebben. Van Haga is lid geworden van FVD maar hij zal zich in het parlement niet bij de fractie van Forum aansluiten.

Dat Van Haga zich in de Tweede Kamer bij de FVD-fractie aan zou sluiten leek al lastig te worden omdat Baudet dat in september in 2019 al uitsloot met de woorden "wij moeten niets hebben van zetelrovers". De voorman van het FVD vond ook dat het niet kon dat Van Haga zijn zetel behield, de zetel behoorde aan de VVD toe. Ondanks dat ze niet samen in één fractie verder zullen gaan zullen Forum en Van Haga wel regelmatig namens elkaar het woord voeren.

De overstap van de oud VVD'er werd vandaag aangekondigd in een filmpje van Forum voor Democratie, daarin vertelt Van Haga waarom hij de VVD verliet. "Na 38 jaar bleek dat de partij linksaf gaat en ik blijf rechtdoor lopen. Dan groei je toch een beetje uit elkaar", aldus de parlementariër. Dat is een opmerkelijk verklaring aangezien hij vorig jaar uit de VVD gegooid is vanwege herhaalde dubieuze praktijken bij zijn vastgoedonderneming Sjopperdepop. Ook was hij betrapt op rijden met te veel drank op.

Van Haga tackelde in het het aankondigingsfilmpje alvast veel lastige vragen door te stellen dat er intern altijd over onderwerpen gepraat moet kunnen worden en er meningsverschillen mogen bestaan maar dat je verschillen binnenskamers houdt en als één partij naar buiten treedt. Dit is een veilige keuze want de oud VVD'er lijkt op een aantal gebieden een duidelijk andere visie te hebben dan Forum.

Zo is Van Haga in tegenstelling tot Baudet een warm voorstander van het CETA-handelsverdrag en ook ziet de ondernemer een Nexit niet zitten. Ook op klimaatgebied schuurt de stoere praat van het kersverse FVD-lid met eerdere daden zo constateerde NRC-journalist Tom-Jan Meeuws. "Van Haga keerde zich in de VVD-fractie tegen het Klimaatakkoord, zegt hij nu. Vandaar natuurlijk dat hij eind vorig jaar, toen hij al uit de VVD was, vóór alle fiscale maatregelen inzake het Klimaatakkoord én Urgenda stemde", aldus Meeuws op Twitter.

Interessante vraag gaat zijn of Van Haga een plek gaat krijgen op de kieslijst van Forum voor Democratie voor de verkiezingen in 2021. Baudet zou de politieke ervaring van de oud VVD'er goed kunnen gebruiken. Forum stevent af op een stevige winst in zetelaantal en zal enige politieke ervaring goed kunnen gebruiken. Door de successen bij de provinciale verkiezingen en de ruzies en vertrekkende Statenleden die daarop volgden zijn de lijsten in de provincies bijna uitgeput. FVD kan dus weinig goede politici daar weg halen. Daarnaast is Van Haga interessant als oud commando voor de 'militaire stem'. Ook heeft hij de afgelopen periode pal voor de krijgsmacht gestaan in de debatten.

Aan de andere kant is het de vraag of FVD de huisjesmelker met dubieus imago op de lijst wil hebben. Daarnaast geeft Van Haga zelf al aan graag voor interne discussies te zorgen en de vraag is of Baudet daarop zit te wachten. Dit gaat uiteraard nog vervolgd worden.

COVID-19: 188 nieuwe besmettingen en 13 doden, totaal 44.888 en 5788

Tot en met 22 mei 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 44.888 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 188 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 11.649 (+9) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 13 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 5788 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2 virus.

Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Passagiersvliegtuig stort neer op woonwijk in Pakistan

In Pakistan heeft zich vrijdag een ramp voltrokken. Een Airbus A320 is daar bij de landing in de stad Karachi neergestort. Het toestel was vermoedelijk afkomstig uit de Pakistaanse stad Lahore en zou vlak voor de landing verongelukt zijn.

Het lijkt erop dat het vliegtuig van Pakistan International Airlines, met iets meer dan honderd mensen aan boord, is neergestort op een woonwijk. Op social media circuleren dan ook al beelden van een grote ravage in Karachi.

Zr.Ms. Willemstad na explosievenjacht weer thuis

Bijna 30 explosieven, waaronder Russische en Engelse zeemijnen. Zr.Ms. Willemstad vond ze afgelopen 4 maanden, voornamelijk in de Noordzee. De mijnenjager maakte er deel uit van de zogenoemde Standing NATO Mine Countermeasures Group 1 (SNMCMG1). Het marineschip keerde vandaag terug in Den Helder.

De explosieven zijn onder meer gevonden met de nieuwste onderwaterrobot, de REMUS 100 Next Generation. Hiermee ervaring opdoen is volgens de commandant, luitenant ter zee der 1e klasse Sander Kool, belangrijk. “Op de nieuwe mijnenjagers, die vanaf 2024 worden verwacht, spelen de zelfstandig inzetbare onderwaterrobots namelijk een cruciale rol."

De NAVO heeft met de SNMCMG1 permanent een groep mijnenjagers beschikbaar. De eenheden voeren mijnenjachtoperaties uit en ruimen explosieven, voornamelijk uit de Tweede Wereldoorlog. Deze projectielen vormen nog altijd een dreiging voor scheepvaart en visserij. De Koninklijke Marine levert continu mijnenjagers aan de NAVO voor snel inzetbare vlootverbanden zoals de SNMCMG1.

Dat was nu dus de Willemstad. Het schip vertrok 2 februari, toen de wereld nog niet te kampen had met het COVID-19-virus en de bemanning geen risico liep op besmettingen aan boord. Toen de situatie tijdens de reis veranderde zijn er voorzorgsmaatregelen genomen. Om kans op corona te minimaliseren werd een aantal havenbezoeken afgelast. Ook gingen sommige oefeningen niet door. Kool is trots op deze bemanning. “Ondanks de onzekere periode heeft die het hoofd niet laten hangen, maar is doorgegaan. De steun van het thuisfront en de organisatie was hierin cruciaal.’’

Tegenover de tegenslag, boekte Zr.Ms. Willemstad met het vinden van de explosieven een mooi resultaat. De bemanning kan daardoor toch met voldoening terugkijken op de inzetperiode.

Zr. Ms. Willemstad (Afbeelding: Defensie)
Zr. Ms. Willemstad (Afbeelding: Defensie)

'Barcelona maakt einde aan onzekerheid met langstlopende contract in selectie'

Marc-André ter Stegen werd de afgelopen maanden meerdere malen in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona. Onder meer Bayern München zou in de markt zijn geweest voor de Duitse doelman. Der Rekordmeister bereikte echter onlangs een akkoord met Manuel Neuer over een nieuwe verbintenis en Barcelona lijkt nu hetzelfde te hebben gedaan met Ter Stegen.

De 28-jarige sluitpost lag in eerste instantie nog tot medio 2022 vast in het Camp Nou en met een afkoopclausule van 180 miljoen euro heerste er weinig vrees bij Barcelona dat er zich een club zou melden om hem over te nemen.

Ter Stegen was desondanks uit op een nieuwe verbintenis die zijn status binnen de selectie beter representeert en lijkt nu akkoord te zijn gegaan met de aanbieding die zijn club heeft gedaan.

Sport weet vrijdag namelijk te melden dat de keeper, die sinds de zomer van 2014 actief is in Catalonië, binnenkort zijn handtekening gaat zetten onder een tot medio 2025 doorlopend contract.

Ter Stegen wordt daarmee de speler in de selectie van Barcelona die het langst vastligt: zelfs de afgelopen zomer aangetrokken Frenkie de Jong en Antoine Griezmann liggen vast tot 'slechts' 2024.

Het langer binden van Ter Stegen gold als een van de grote prioriteiten voor voorzitter Josep Maria Bartomeu en de preses lijkt zijn aandacht nu naar andere zaken te kunnen verleggen.

Barcelona is naar verluidt bijvoorbeeld dicht bij de komst van Internazionale-spits Lautaro Martínez. Volgens de laatste geruchten bewandelt Junior Firpo in ieder geval de omgekeerde weg en betaalt Barça verder negentig miljoen euro. Deze prijs kan nog wat zakken als Arturo Vidal eveneens in de deal betrokken wordt.

FC Twente gaat ondanks hulp van fans wťťr flink saneren

FC Twente voorziet 'een gigantische uitdaging' om het hoofd boven water te houden. Bij de club uit Enschede was de worsteling door de schuldenlast uit het verleden al extra zwaar en men zal nog rigoureuze maatregelen moeten nemen als supporters niet welkom zullen zijn bij de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen.

Het betreft een kleinere selectie, een investeringsstop en een reductie van de spelerskosten. Algemeen directeur Paul van der Kraan benadrukt vrijdag in TC Tubantia dat het kostenniveau al drastisch was teruggebracht na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Het doet de bestuurder verzuchten, dat 'dit de eerste keer is dat we in de problemen komen zonder dat we zelf de oorzaak zijn'. "Veel clubs in de Eredivisie kunnen misschien nog ergens een paar miljoen vinden."

"FC Groningen schort de huur van het stadion op. Dat kunnen wij niet, want wij hebben het stadion in eigen beheer, net als de catering. Dat is nu opeens een nadeel geworden."

FC Twente gaat de spelerskosten tegen het licht houden en sluit niet dat de overige personeelskosten ook aan bod zullen komen. Van der Kraan ontkent dat FC Twente met een salarisplafond gaat werken.

"Het spelersbudget gaat ongeveer 2 miljoen naar beneden. Dat was 7,3 miljoen euro dit seizoen en dat wordt tussen de 5,2 en 5,5 miljoen. Verder hebben we besloten een investeringsstop in te voeren. " FC Twente kampt bovendien nog altijd met een schuld van 33 miljoen euro. Dat gaat volgens Van der Kraan om 'veel achterstallige leningen'. "Ons voordeel is dat onze bankstand goed is. We hebben een spaarpotje voor de komende twee jaar. De liquiditeit komt daardoor de komende maanden niet in gevaar."

"Dat komt ook omdat twee derde van onze verlengers van seizoenkaarten per Ideal heeft betaald, waardoor we het geld meteen binnen hebben. Dat is echt onvoorstelbaar. De supporters wachten niet eens de rekening van de club af."

Het aantal opzeggingen van sponsoren valt mee en over compensatie voor de gemiste wedstrijden hoeft de club amper te praten. De meeste supporters zien af van een vergoeding voor het missen van de vier thuiswedstrijden. "Nog geen duizend mensen hebben tot dusverre een beroep gedaan op die regeling. Dus dat is minimaal. Als je uitgaat van 22.000 mensen met een voucher, dan had ons dat nog eens een miljoen euro extra kunnen kosten."

NVWA geeft handvatten voor naleven fokverbod kortsnuitige honden

Bij het fokken van honden wordt er op steeds extremere raskenmerken gefokt en geselecteerd. Een voorbeeld is het fokken van honden met zeer korte snuiten die hierdoor erg benauwd kunnen worden. Omdat dit soort erfelijke afwijkingen het welzijn van dieren ernstig aantasten gelden er regels voor het fokken van gezelschapsdieren. Om naleving van deze regels – en daarmee het welzijn van de dieren – te bevorderen heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meegewerkt aan een informatiepakket voor fokkers en dierenartsen. Daarnaast voert de NVWA inspecties uit om te controleren of de regels voor het fokken van huisdieren worden nageleefd.

Het informatiepakket samen met het Expertise Centrum Genetica Gezelschapsdieren (ECGG), de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de Raad van Beheer opgesteld en is te vinden op de website van de NVWA. De informatie wordt ook verstrekt door de KNMvD. In het informatiepakket wordt de wet voor fokken met gezelschapsdieren toegelicht en wordt uitleg gegeven over de criteria die de NVWA hanteert bij de handhaving. Met de door de ECGG ontwikkelde online tool (PETscan) kunnen dierenartsen aan de hand van een paar eenvoudige vragen en metingen bepalen of het verantwoord is om met een hond te fokken.

Inspecties NVWA
Naast het actief informeren van fokkers en dierenartsen voert de NVWA ook inspecties uit om te controleren of fokkers zich gaan de regels houden. In 2019 heeft de NVWA bij 9 hondenfokkers inspecties uitgevoerd. Bij deze inspecties keken een dierenarts en een inspecteur van de NVWA naar de bouw, het welzijn en de gezondheid van de voor de fok gebruikte dieren. Bij 6 fokkers werden overtredingen vastgesteld. De honden van deze fokkers hadden bijvoorbeeld een veel te korte snuit en een duidelijk hoorbare ademhaling. Een hoorbare ademhaling is bij honden een teken dat de dieren het benauwd hebben. De 6 fokkers hebben een schriftelijke waarschuwing gekregen en kunnen bij herhaling een boete van 1.500 euro krijgen.

De combinatie van voorlichting, het uitvoeren van inspecties en de samenwerking met betrokken partijen zal naar verwachting een positief effect hebben op het welzijn van gezelschapsdieren.

Gevolgen coronamaatregelen op komende verkiezingen

De minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren gaat de komende maanden uitwerken wat de mogelijke gevolgen van de coronamaatregelen kunnen zijn voor het verkiezingsproces. Het gaat bijvoorbeeld om de wijze waarop in de stemlokalen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. In het komend najaar en in maart 2021 staan verkiezingen gepland.

Op 6 mei jl. heeft het kabinet de stapsgewijze versoepeling van COVID19-maatregelen bekend gemaakt. Dit uiteraard onder de voorwaarde dat het coronavirus niet verder terrein zal winnen. Ollongren: ‘Duidelijk is wel dat de basisregel dat we 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden nog voor langere tijd zal gelden. Daarom moeten we er rekening mee houden dat stemlokalen anders moeten worden ingericht.’

Stemlokalen
Gemeenten en openbare lichamen wordt gevraagd om aan te geven of en hoe het mogelijk is de stemlokalen zo in te richten dat stembureauleden en kiezers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden bij het stemmen en bij het tellen van de stembiljetten. Op basis van deze inventarisatie wordt in kaart gebracht welke gevolgen er kunnen zijn voor het aantal beschikbare stemlokalen en voor de regels die mogelijk gesteld zouden worden aan de inrichting van de stemlokalen.

Briefstemmen
Om ook inzicht te krijgen in een scenario waarbij stemmen in het stemlokaal niet mogelijk is, laat minister Ollongren een uitwerking maken van het stemmen per brief. Daarbij wordt het proces van het briefstemmen zoals dat nu voor de kiezers in het buitenland is geregeld als basis genomen.

Komende verkiezingen
Dit najaar staan de herindelingsverkiezingen in het kader van de samenvoeging van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum en de splitsing van de gemeente Haaren en de verkiezing voor de eilandsraad van Sint Eustatius op de agenda. Omdat het wetgevingstraject op dit moment nog loopt, staat het nog niet vast dat deze verkiezingen gaan plaatsvinden. Begin volgend jaar, 17 maart 2021, vindt de verkiezing plaats van leden van de Tweede Kamer.

Wie heeft wegrijdende auto bij brandende zendmast gezien?

Een donkerkleurige auto is kort na de brandstichting op 1 mei bij de zendmast langs de A67 weggereden. Dat blijkt uit politieonderzoek over de brandstichting van een zendmast op parkeerplaats Deersels aan de autosnelweg A67. De recherche vraagt het publiek om mee te helpen in het onderzoek naar deze auto en om informatie over de mogelijke vluchtroute te delen.

Uit voorlopig onderzoek van de recherche blijkt dat de auto vermoedelijk aan de achterzijde op een zandweggetje van de parkeerplaats Deersels geparkeerd stond (zie situatieschets). Vervolgens is na de brandstichting rond 22.30 uur deze auto via de daar gelegen zandweg vertrokken in zuidelijke richting naar Maasbree. Graag komt de politie in contact met bezoekers of passanten die meer informatie hebben over deze donkerkleurige auto. 

Route van de auto
Uit onderzoek blijkt dat er kort na de melding van de brand rond 22.30 uur een donkerkleurige auto in de directe omgeving van de zendmast is gezien. Deze reed weg van de mast richting het zuiden. Vermoedelijk is de auto vanuit de zandweg de Eerselsberg opgereden. Duidelijk is dat daar vandaan de automobilist via de Sevenumsedijk in zuidelijke rijrichting zijn weg heeft vervolgd. De auto is vervolgens door gereden over de Sevenumsedijk naar de Tongerseweg. De politie onderzoekt nog of de donkere auto dan is afgeslagen richting centrum Maasbree of naar de Middenpeelweg (N277).

Burgernet en postercampagne
Naast een online oproep via sociale media gaat de recherche ook posters verspreiden in het gebied rondom de zendmast. Via een Burgernetmailing worden omwonenden attent gemaakt op deze oproep en gevraagd om informatie of beeldmateriaal te delen met het onderzoeksteam.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Eventuele beelden kunnen met de politie gedeeld worden via het tipformulier

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie

Anderhalve meter afstand houden wordt steeds lastiger

Anderhalve meter afstand houden lukt mensen steeds minder goed. Mensen met een hogere kans op een ernstig verloop van een corona-infectie, lukt het over het algemeen beter de coronamaatregelen op te volgen. Het draagvlak voor de hygiënemaatregelen, het thuisblijven bij verkoudheidsklachten en het afstand houden blijft met 90-95 % onveranderd hoog. Dit blijkt uit het tweede gedragsonderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Gemeentelijke Gezondheidsdienst Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio Nederland (GGD GHOR) en de regionale GGD’en.

Desondanks lijkt het voor mensen lastiger om 1,5 meter te bewaren. Het aantal mensen dat zegt dat anderen zelden of nooit in hun anderhalve meter komen, neemt vergeleken met half april af voor op het werk (-5%), bij het boodschappen doen (-9%) en bij het bezoeken van familie en vrienden (-12%). Er is ook een toename van het aantal mensen dat aangeeft dit (heel) moeilijk te vinden (+5%).

Gedragsmodellen bruikbaar bij COVID-19 preventie
In het tweede deel van het gedragswetenschappelijk onderzoek van RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst -en naar COVID-19 preventie, hebben de onderzoekers ook gekeken naar factoren die voorspellen hoe mensen met de gedragsadviezen omgaan. De onderzoekers bekeken de hygiënemaatregelen (20 seconden handen wassen, niezen in elleboog, zakdoek gebruiken), het vermijden van bezoek aan ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid, en 1,5 meter afstand houden.

De uitkomsten laten zien dat mensen die zich bedreigd voelen door het virus en daar bezorgd over zijn, de gedragsadviezen nauwkeuriger opvolgen. Mensen die aangeven vertrouwen te hebben in de effectiviteit van de maatregelen en aangeven dat zij zelf die ook goed uit kunnen voeren, laten twee weken later ook een hogere mate van opvolgen van de maatregelen zien. Dit is in lijn met belangrijke gedragsmodellen die dus óók bruikbaar lijken om gedrag te begrijpen ten tijde van deze pandemie.

Hoewel de verschillen niet groot zijn, rapporteren mensen met een kwetsbare gezondheid vaker de hygiënemaatregelen op te volgen en de 1,5 meter afstand te houden. Dat laatste geldt ook voor 70-plussers, die minder vaak mensen met een kwetsbare gezondheid bezoeken. Het lijkt er dus op dat ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid de gedragsadviezen wat beter volgen.

Volop steun voor gedragsregel “vermijd drukte”
De opdracht “vermijd drukte” is goed ontvangen als vervanger van “blijf zoveel mogelijk thuis”. Maar liefst 95% steunt deze nieuwe gedragsregel, tegen 82% voor ”blijf zoveel mogelijk thuis” in de vorige meting. Net zoals in de eerste meting is het overall draagvlak voor onder meer de hygiëne-maatregelen (90-95%), het 1,5m afstand houden (93%) en het thuisblijven bij verkoudheidklachten (92%) groot. De regels en adviezen die ons sociale leven beperken, kunnen op minder steun rekenen. Denk aan zo min mogelijk bezoek ontvangen (80%) en zoveel mogelijk thuis werken (81%). Het minst populair is dat de regel waarbij 1 of 2 aangewezen personen 70-plussers mogen bezoeken (71% steunt deze maatregel).

Uit dit onderzoek komen ook onduidelijkheden naar voren. Zo is het opvallend dat mensen die de kans groter achten dat ze besmet raken, wel vaker geneigd zijn zich aan de hygiënemaatregelen te houden, maar juist minder vaak 1,5 meter afstand houden. Dat laatste wordt mogelijk verklaard doordat deze mensen 1,5 meter afstand houden zelf lastig vinden, en daardoor denken dat de kans op besmetting groter is. Via verdiepend onderzoek hoopt het RIVM hier meer inzicht in te kunnen geven.

Onderzoek naar gedrag en welbevinden in corona-tijd
Om beter te begrijpen hoe mensen denken over de afgekondigde maatregelen, wat hun drijfveren zijn om zich hier aan te houden en wat de impact op mensen is, houden het RIVM, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio Nederland en de regionale GGD’en samen een groot onderzoek. Het onderzoek gaat over het gedrag van mensen, wat ze vinden van de gedragsmaatregelen van de overheid en hoe het fysiek, mentaal en sociaal met ze gaat in dit coronatijdperk. De resultaten zijn afkomstig uit de tweede meting onder 53.000 mensen in week 21 /22 (7 -12 mei). Dit zijn mensen die ook aan de eerste meting half april hebben deelgenomen. De derde meting vindt eind mei plaats.

Dit onderzoek is tot stand gekomen met financiering van Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en  Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie en met advies van de Wetenschappelijke Adviesraad van de Corona Gedragsunit van het RIVM. Naast dit vragenlijstonderzoek voert het RIVM ook op andere manieren onderzoek uit om meer inzicht te krijgen in bevolkingsgroepen die hier niet of in mindere mate aan meedoen.

Ajax heeft interesse in Duitse doelman Schwolow van Freiburg

Alexander Schwolow is in beeld om het keepersgilde van onder meer Ajax te versterken, zo verzekert Kicker vrijdag. Volgens het belangrijkste voetbaltijdschrift van Duitsland is de doelman van SC Freiburg zowel bij de club uit Amsterdam als Benfica in beeld. De 27-jarige Schwolow beschikt naar verluidt over een transferclausule in zijn contract.

Schwolow staat sinds 2012 bij SC Freiburg onder contract en mag sinds 2015/16 eerste doelman van de Bundesliga-club noemen. De voormalig Duits jeugdinternational wordt in eigen land als een betrouwbare doelman gezien en speelt dan ook een belangrijke rol in de huidige zevende plaats van die Breisgau-Brasilianer.

Het is vooral de transferclausule die Schwolow in der Corona-Krise aantrekkelijk voor andere clubs maakt. In het nog twee jaar doorlopende contract van Schwolow is volgens Kicker een transferclausule van acht miljoen euro opgenomen.

Coronacrisis of niet: Ajax houdt serieus rekening met het vertrek van André Onana, terwijl Benfica in eenzelfde situatie verkeert. Eerste doelman Odysseas Vlachodimos geniet interesse van buitenlandse clubs. Met name Newcastle United zou concrete belangstelling hebben.

Schwolow werd eerder met een binnenlandse transfer in verband gebracht. Borussia Dortmund en RB Leipzig toonden naar verluidt interesse, maar de keeper zag zelf niets in het vooruitzicht om als tweede doelman te worden aangetrokken. De interesse van Schalke 04 is actueel, in verband met het vertrek van Alexander Nübel naar Bayern München, maar de club uit Gelsenkichen ontbeert financiële middelen om Schwolow aan te trekken.

Het is vandaag..

Een nieuwe dag, een nieuwe datum dus ook weer "dagen van". Vandaag is het dag van de praktijkondersteuner en dag van de biodiversiteit. 

Dag van de praktijkondersteuner.

Deze dag staat in het teken van je raadt het al; de huisarts-assistent(e). Of eigenlijk, het is een congres voor de praktijkondersteuners. Niet heel veel bijzonders. Het meest bijzondere is de dag zelf. Mocht je denken: ik vind dat boeiend en verbindend, neem dan eens een kijkje op de site van de organisatie (www.nvvpo.nl).

Dag van de biodiversiteit.

Persoonlijk zegt deze dag (net als veel andere dagen) mij weinig. Het gaat er uiteindelijk om dat we met ruim 7 miljard mensen op de aarde wonen en we die moeten verbeteren, de schoonheid van het ecosysteem. Dat laatste is best fragiel en moeten we dus goed beschermen. Daarom is 22 mei door de VN uitgeroepen tot Dag van de biodiversiteit.

Tot zo ver vandaag. Morgen zijn we weer terug op een nieuwe dag (van).

Wees zuinig op de aarde (Foto: Pixabay)
Wees zuinig op de aarde (Foto: Pixabay)

Politie plukt spookrijdende fietser uit de IJtunnel

Opnieuw was het vannacht raak in een van de autotunnels onder het IJ. Ditmaal trof de politie een fietser aan die zich, al spookrijdend, door de IJtunnel voortbewoog.

Fietsers in tunnels die niet voor fietsers bedoeld zijn. Het is bepaald geen unicum in Amsterdam. Of het nou gaat om de IJtunnel, de Coentunnel, of de Piet Heintunnel. Regelmatig moeten agenten aan de bak om (verdwaalde) fietsers weer op het juiste pad te krijgen.

Zo ook vannacht. Op Twitter deelt de politie een filmpje van een fietser die, onder begeleiding, de IJtunnel uit word geholpen nadat hij eerder spookrijdend door agenten was gezien.

Civilization VI gratis op Epic Games Store

De nieuwe gratis game op de Epic Games Store is Sid Meier's Civilization VI. Het betreft de basegame en één gratis DLC in de vorm van het Aztec Pack. De game is gratis tot 28 mei.

Vorige week was Grand Theft Auto V nog gratis en volgens een leak, waar deze twee games onderdeel van zijn, zouden de volgende twee games Borderlands: The Handsome Collection en ARK: Survival Evolved zijn. Of dat zo is, is nog even afwachten.

FOK! Wat een weer: Code geel in het noorden

Vanochtend is het overwegend bewolkt en in de noordelijke helft van het land komt wat regen of enkele buien voor, waarbij ook onweer mogelijk is. Vanmiddag is er op meer plaatsen kans op enige regen. Vanavond klaart het van het westen uit op en wordt het droog.

De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal 27°C in het zuidoosten. De wind is in de ochtend zuidelijk en zwak tot matig, maar in de middag steekt er boven land een matige, langs de kust een krachtige, mogelijk harde westenwind op. Hierdoor koelt het in de loop van de middag gevoelig af.

Komende nacht klaart het van het westen uit op. Het blijft droog. De minima liggen rond 12°C. De wind is west tot zuidwest, zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig, af en toe krachtig.

Morgen overdag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. In het noord(oost)en is er in de ochtend een kleine kans op een bui. De maxima liggen tussen 15 °C aan de noordwestkust en 20°C in het zuidoosten. De wind is west tot zuidwest, matig, aan de kust (vrij) krachtig.(Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Mooie bloemen in Vijfhuizen (Foto: Charged)
Mooie bloemen in Vijfhuizen (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Twee aanhoudingen na schietincident

De Oranjeboomstraat in Rotterdam werd donderdagmiddag iets voor vieren opgeschrikt door een schietgeluid in de lucht. De bestuurder van een glimmende auto schoot vanuit zijn raam in de lucht. De bijrijder stapte uit en liep weg. De bestuurder reed vervolgens door. Waarschijnlijk was er een ruzie aan vooraf gegaan.

Politieagenten kwamen snel op de melding af en probeerden de twee op te sporen. Meerdere wagens reden mee. Het zou gaan om een glimmende blauwe auto. Even later kwam er een melding van een passant dat een bestuurder van een glimmende blauwe auto een vuurwapen op hem zou hebben gericht op de Krabbendijkestraat. Gelukkig was het kenteken bekend en werd dat in het ANPR volgsysteem gezet. Rond 17.30 zagen agenten de auto rijden en gaven een stopteken. Met een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten (BTGV) zijn de twee op de Oldegaarde aangehouden. Ze hadden een gasdrukwapen in de auto liggen.

Het gaat om een man van 21 uit Rotterdam en een vrouw van 19 jaar, ook uit Rotterdam. De politie is nog op zoek naar de man / getuige die vanmiddag op de Oranjeboomstraat uit de auto stapte. Hij en eventuele andere getuigenw worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. 

NS verliest door corona 4,7 miljard aan inkomsten over 5 jaar

De coronacrisis zal zeker vijf jaar een negatieve impact hebben op NS. Uitgaande van de huidige inzichten verwacht NS pas in 2025 weer de reizigersaantallen uit het topjaar van 2019 te vervoeren. Dat maakte de Raad van Bestuur van NS bekend in een online personeelsbijeenkomst voor alle 20.000 NS-medewerkers in Nederland. De komende jaren wordt NS een kleiner bedrijf, zo was de mededeling. In totaal loopt NS over 5 jaar naar verwachting 4,7 miljard euro aan inkomsten mis.

Vanaf 2 juni start NS grotendeels de dienstregeling weer op, in nationaal belang. Deze crisis zal vervolgens voor een lange tijd gevolgen hebben voor NS. Treinreizen wordt voorlopig niet zoals het was. Allereerst omdat NS vanwege corona veel minder reizigers kan vervoeren. Daarbij wordt een forse krimp van de economie verwacht. Daarbovenop zullen mensen de eerste jaren meer blijven thuiswerken en ontdekken ze alternatieven als de e-bike. Ook internationaal gaat Nederland minder reizen. Alle verwachtingen zijn door corona omgeven door veel onzekere factoren.

De Raad van Bestuur lichtte de medewerkers toe dat de financiële situatie is ernstig is. Veel Stationswinkels zijn dicht, 80% van de OV-fietsen staan in de stalling en reizigers hebben hun abonnementen gepauzeerd. Bert Groenewegen, directeur financiën in de Raad van Bestuur: “We hadden tot voor kort 1,3 miljoen dagelijkse reizigers, nu zijn dat er 110.000. Door de crisis verwachten NS tot 2025 zo’n 4,7 miljard euro aan omzet te verliezen. Dit jaar had NS een positief resultaat van 164 miljoen euro verwacht. In de nieuwste prognoses moeten we uitgaan van een verlies van ruim 1 miljard euro over 2020.”

Forse besparingen
NS gaat in gesprek met de medezeggenschap en de bonden over een besparingsoperatie om financieel gezond te blijven. Dit is nodig om de toekomst van het bedrijf in handen te houden. NS denkt na over een besparingspakket van €1,4 miljard over 5 jaar. Dat is fors maar noodzakelijk. Daarbij moeten moeilijke keuzes gemaakt worden. Makkelijke besparingen zijn er niet.

NS wil zich aanpassen aan de nieuwe situatie om in 2024 weer financieel gezond te zijn. Bij de maatregelen die NS gaat nemen, staat een betaalbaar treinkaartje voorop. NS wil en kan de verliezen niet afwentelen op de reiziger door de prijs van het treinkaartje te verhogen. NS wil zich juist tot het uiterste inspannen om de trein aantrekkelijk te houden, met een prettige verantwoorde reiservaring zoals Nederland voor de coronacrisis gewend was.

Noodzakelijke overheidssteun
Gezamenlijk met de andere vervoerders wordt er met de overheid gesproken over de financiële situatie van het OV. NS is ook met zowel de aandeelhouder, het ministerie van Financiën, als de concessieverlener, het ministerie van I&W in gesprek. NS kan deze crisis niet zelfstandig doorstaan en hulp van de overheid is noodzakelijk, zo werd in de bijeenkomst duidelijk gemaakt.

Sexy verpleegster krijgt reprimande

In een ziekenhuis in het Russische Tula besloot een verpleegster eens iets anders aan te trekken dan de standaard scrubs. Ze trok een doorzichtig beschermend pak aan over haar ondergoed, zette haar gezichtsbescherming op en deed haar handschoenen aan en ging op die manier medicatie toedienen aan patienten.

De patienten leken de gewaagde outfit wel te waarderen, maar de verpleegster zelf zou niet hebben beseft dat het pak dat ze aantrok dusdanig doorzichtig was dat ze volledig zichtbaar zou zijn. Haar gebruikelijke scrubs had ze vanwege de hitte niet aangetrokken.

Het Russisiche ministerie van gezondheid heeft de verpleegster een reprimande gegeven omdat ze zich niet aan de richtlijnen heeft gehouden.

15 mannen vechten om vrouw zwanger te maken in nieuwe realityshow

In het kader van 'het kan altijd gekker' is er nu een nieuw realityprogramma op de Amerikaanse televisie. In Labor of Love is één vrouw op zoek naar een man om haar zwanger te krijgen. Hiervoor date ze tijdens het programma met niet minder dan 15 mannen.

Het programma ging gisteravond in première bij FOX.

Of deze gangbangshow ook naar Nederland komt is nog onbekend, maar gelukkig biedt YouTube uitkomst.

Hier in ieder geval de trailer, voor als bovenstaande linkje naar de hele show niet meer werkt.

Laatste reviews en specials
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
©FOK.nl e.a.