MMA-vechter Struve in december terug in octagon

Stefan Struve staat op 7 december weer in de UFC-octagon en wel tegen zwaargewicht Ben Rothwell, die in 2014 Alistair Overeem nog knockout sloeg. Struve liet in februari zijn handschoenen in de octagon achter na zijn mooie overwinning op Marcos Rogério de Lima, maar het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan.

Het gevecht tegen De Lima was zijn laatste op zijn contract en dit gevecht leek een mooi einde te zijn van een prima carrière bij de UFC. Na veertig MMA-gevechten en zware gezondheidsproblemen leek het ook een wijze stap van Struve, maar een zoete overwinning smaakt blijkbaar naar meer.

De manager van Struve: "Stefan heeft kunnen rusten en bijtanken. Zoals je misschien weet heeft hij nooit keihard gezegd te zullen stoppen, maar hij is nog jong. Met 31 jaar realiseerde hij zich dat hij nog enorm van de sport houdt, het competitie-element en hij heeft zijn passie voor vechten op het hoogste niveau weer teruggevonden."

"De UFC was enorm welwillend en hebben hem een prima contract aangeboden, waarmee recht gedaan wordt aan zijn status van populaire veteraan van de sport, die gevechten snel kan beëindigen en prestatiebonussen verdient."

Nu Struve de weg omhoog lijkt gevonden te hebben, zit Rothwell in een dipje. Drie achtereenvolgende verliespartijen zorgen ervoor dat hij flink aan de bak moet om de gunst van UFC-directeur Dana White te verdienen. Rothwell heeft de helft van zijn twaalf UFC-gevechten gewonnen, Struve dertien van zijn 22 gevechten op het hoogste niveau van het Mixed Martial Arts.

Meepraten over de UFC en MMA in het algemeen?! Bezoek het FOK! MMA-forum hier.


Hoogtepunten van Stefan Struve (Bron: Youtube)