MLB: Profar belangrijk met homerun voor A's

Jurickson Profar heeft vannacht zijn vijftiende homerun van het seizoen geslagen. De tweede honkman van de Oakland Athletics, die niet bezig is aan eengoed seizoen, sloeg in de zesde inning de bal in de tribunes goed voor de 3-1. De Athletics wonnen uiteindelijk met 4-2 van de St. Louis Cardinals.

Daarmee deed ploeg uit Oakland goede zaken met het oog op de wildcard in de American League. De Houston Astros lijken met 8,5 games voorsprong in de AL West te ver weg te zijn, maar de Oakland Athletics hebben nog alle kans om de playoffs te bereiken via een wildcard. Voorlopig staat de ploeg van Profar op een derde plaats, maar met een halve game achterstand op de nummer twee Tampa Bay Rays. De nummers één en twee krijgen de wildcard.

Voor de Boston Red Sox lijkt een plek op een wildcard ver weg. De Red Sox verloren vannacht opnieuw van de New York Yankees en hebben nu acht wedstrijden op rij verloren. In de race om de wildcard staan de kampioenen van het vorig seizoen al 6,5 games achter op de nummer twee Tampa Bay Rays. Cleveland Indians staan op de eerste plaats in de wildcardrace, maar dat team heeft ook nog uitzicht op winst in de AL central. Ze hebben maar een achterstand van drie games op de Minnesota Twins.

Uitslagen MLB zondag:
Baltimore Orioles - Toronto Blue Jays 6-5
Philadelphia Phillies - Chicago White Sox 5-10
Cleveland Indians - Los Angeles Angels 6-2
Tampa Bay Rays - Miami Marlins 7-2
Atlanta Braves - Cincinnati Reds 4-6 (tien innings)
Pittsburgh Pirates - New York Mets 2-13
Houston Astros - Seatlle Mariniers 3-1
Minnesota Twins - Kansas City Royals 3-0
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 7-2
Texas Rangers - Detroit Tigers 9-4
Colorado Rockies - San Francisco Giants 6-2
Oakland Athletics - St. Louis Cardinals 4-2
Arizona Diamondbacks - Washington Nationals 7-5
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 11-10
New York Yankees - Boston Red Sox 7-4