Moeder vermoordt dochtertjes die seksleven in de weg zaten

Je hebt leuke mensen, je hebt minder leuke mensen en je hebt figuren die weinig meer zijn dan een stuk vuilnis. Het heeft er alle schijn van dat Louise Porton in de laatste groep valt: de 23-jarige vrouw vermoordde haar kinderen, de 3-jarige Lexi Draper en de zestien maanden oude Scarlett Vaughan, omdat ze haar seksleven in de weg zaten.

De Britse Porton stond afgelopen week terecht voor de moorden en is veroordeeld tot levenslang, wat neerkomt op minimaal 32 jaar. De rechter was duidelijk in haar oordeel: ze noemde de moorden 'kwaadaardig' en 'berekend'. "Dit waren onschuldige jonge kinderen, die kwetsbaar waren en hadden moeten vertrouwen op de bescherming van hun moeder. In plaats daarvan heb je ze beiden gedood", aldus de rechter tegen de schijnbaar onbewogen Porton.

"Je hebt het leven uit je dochters geperst, om vervolgens pas om medische hulp te roepen toen je wist dat ze dood waren. Ik weet zeker dat het je bedoeling was om beide dochters te doden, waarom je dat deed kan alleen jij weten", oordeelde de rechter, hoewel tekenen erop wijzen dat de dochters in de weg zaten van het seksleven van de lieftallige jongedame.

Terwijl Lexi ziek in het ziekenhuis lag, een week voor haar dood, stond moeder Porton op het toilet topless foto's van zichzelf te maken, terwijl ze een man die ze online ontmoet had tegen betaling van de nodige seksuele diensten voorzag. Een dag na de dood van haar dochter had Porton al andere prioriteiten: ze accepteerde enkele tientallen vriendschapsverzoeken op een datingsite.

Lexi werd op 4 januari vorig jaar uit het ziekenhuis ontslagen, in de dagen daarna zocht haar moeder online naar op z'n minst opvallende zaken als 'kun je echt overlijden als je neus dicht is en je mond met tape dicht is geplakt?' en 'hoe lang na verdrinken kan iemand nog gereanimeerd worden?'. Drie weken later was ook baby Scarlett dood, hoewel de moeder aan de telefoon met hulpdiensten liet weten dat de situatie niet zo dringend was.

Negen minuten na het telefoontje arriveerde een ambulance, maar Scarlett was al dood. Uit onderzoek bleek dat beide kinderen om het leven zijn gekomen door opzettelijk blokkeren van de luchtwegen. "Dat kan alleen door de verdachte gedaan zijn", aldus de aanklager. "De kinderen zorgden ervoor dat ze niet kon doen wat ze wilde, wanneer ze dat wilde en met wie ze dat wilde."

De lokale politiebaas, Pete Hill, sluit af met een beschrijving van het wandelende stuk zuurstofverspilling: "Ik zal nooit begrijpen waarom ze haar dochtertjes heeft vermoord. Tijdens het hele onderzoek heeft ze op geen enkel moment ook maar enig teken van emotie getoond."