Refoschool: neger op school, niet bang zijn!

Er is weer #ophef over de discriminerende mbo-school Hoornbeeck College. De school heeft namelijk in maart dit jaar een mailtje naar zijn studenten gestuurd waarin vermeld werd dat er nu een 'zwarte man' als schoonmaker interieurverzorger werkt. Want ja, dat is niet echt gebruikelijk, ofzo. Ook is hij gewoon christelijk opgevoed, is getrouwd en heeft kinderen, dus de studenten hoefden zich geen zorgen te maken.

Waarom deze achterlijke mail (nu pas) in het nieuws is, komt door de nieuwste aflevering van #BOOS. Daarin ging Tim Hofman langs de refoschool om een meisje te helpen dat werd afgewezen. Dan zal je denken, daar hebben ze vast wel een goede verklaring voor, maar nee. Het meisje is niet gelovig, en dat is dus blijkbaar een reden om iemand kapot te discrimineren. 

De locatiemanager van Hoornbeeck College liet aan Tim Hofman weten dat de mail niet preventief bedoeld was, maar om de boel te sussen. Leerlingen vroegen zich namelijk af 'wat die zwarte op die school' moest, dus mailde hij in het kader van 'identiteit is goed'.