Runescape gaat avontuurlijk idlen

Jagex, de makers van RuneScape en Hyper Hippo, bekend van de mobiele game AdVenture Capitalist, hebben vandaag aangekondigd dat RPG op zakformaat RuneScape: Idle Adventures nu beschikbaar is op Steam Early Access.

Spelers zullen de krachten van een nieuw Elder Artefact ontdekken als zij strijden met monsters, goden uitdagen, en natuurlijk RuneScapes epische kool groeien voor lokale boeren. Het handige, je hoeft niet constant te spelen, voortgang wordt zelfs gemaakt als RuneScape: Idle Adventures niet wordt gespeeld, dus zelfs de lastigste queeste kan te zijner tijd volbracht worden. Met zo'n twee minuten speltijd per dag heb je al opdrachten uitgestippeld waarvan je een dag later kan bekijken wat er van geworden is.

"RuneScape: Idle Adventures legt de lat hoger voor elke idle game. Met een groots verhaal en een wereld die rijk is aan lore brengt het de perfecte hapklare brokjes avontuur, telkens als je wat tijd te doen hebt", zegt Cody Vigue, game-designer bij Hyper Hippo. "We hebben al geweldige feedback gekregen op de gesloten beta-periode, en we zullen de game blijven polijsten tijdens de komende Early Access-periode voor de volledige, multiplatform-lancering later dit jaar."

"Het idle genre past perfect bij RuneScapes legendarische wereld. Bovendien zijn onze humor, wereldvernietigende monsters, charmante personages en enorme middeleeuwse landschap perfect tot leven gebracht in deze game", aldus Mark Ogilvie, design director bij RuneScape. "De Runescape-cultuur heeft ons tijdens het ontwikkelen geleid: we werkten tijdens de beta samen met de community en kozen een meer laid-back perspectief op avontuur. Maar het gaafste is dat het ons heeft toegestaan om nieuwe verhalen door een nieuw stel ogen te vertellen en een game te brengen die aanslaat bij fans van zowel idle games en RPG’s als MMO’s."

RuneScape: Idle Adventures is nu verkrijgbaar op Steam Early Access. De lancering van de volledige game op pc en mobiele platforms wordt later in 2016 verwacht.