Uitslagen Engeland speelronde 1

Dit weekend is de Engelse Premier League weer van start gegaan. De topclubs kenden allen geen geweldige start, maar de meesten wisten de schade beperkt te houden.

Ook titelverdediger Manchester United had het lastig in de seizoensopener. Het kreeg Reading op bezoek in het eigen Old Trafford, en wist zich geen raad met het goede positiespel van de bezoekers. United was hierdoor veroordeeld tot het schieten van afstand, maar dit bracht weinig succes. Toen de net ingevallen Dave Kitson van Reading een rode kaart kreeg leek het beter te worden voor de Mancunians, maar opnieuw werd het doel niet gevonden, en het zou bij de 0-0 blijven. Trainer Sir Alex Ferguson zal het puntverlies echter minder erg vinden dan de blessure van Wayne Rooney, die vlak voor rust naar de kant ging.

Liverpool had minder moeite met Aston Villa, al liet de afronding nog wel te wensen over. De Reds reisden met veel nieuwe gezichten af naar Villa park. Na een half uur kwamen de bezoekers ietwat gelukkig op een 0-1 voorsprong door een eigen doelpunt van Martin Laursen. Liverpool bleef de betere, maar slaagde er niet in de wedstrijd te beslissen. Vlak voor tijd kreeg Villa een strafschop vanwege hands van Jamie Carragher. Gareth Barry knalde vervolgens de gelijkmaker binnen vanaf de stip. Puntverlies leek aanstaande voor Liverpool, maar niet als het aan Steven Gerrard lag. De captain versierde zelf een vrije trap en schoot hem vervolgens onhoudbaar in de kruising.

Chelsea begon zijn 2007/2008 seizoen tegen promovendus Birmingham City. Op het eigen Stamford Bridge zou Chelsea zich bij winst het record van langst ongeslagen op eigen veld toeëigenen. Na een kwartier leek het daar niet op. Oud-speler Mikael Forssell zette City op voorsprong. Chelsea toonde echter veerkracht, en de twee nieuwelingen, Claudio Pizarro en Florent Malouda hadden beiden met één treffer aandeel in de voorsprong van de Blues. Lang konden ze daar niet van genieten, want Oliver Kapo zette vijf minuten later de ruststand op 2-2. Vlak na rust stelde Chelsea via Michael Essien orde op zaken, en zou de hernieuwde voorsprong niet meer uit handen geven.

Arsenal kende de beroerdst denkbare start van het seizoen. Een halfzachte terugspeelbal op doelman Lehmann werd door de Duitser verkeerd ingeschat, en hij trapte deze pardoes in de voeten van Fulham-debutant David Healy. De Noord-Ier wist niet wat hem overkwam, maar wist het net toch te vinden. De Gunners herpakten zich en waren het gehele duel verreweg de bovenliggende partij. Reservedoelman Tony Warner leek met enkele knappe reddingen voor te zorgen dat zijn Fulham de drie punten mee naar huis zou nemen. Toch zou de thuisploeg zich alsnog terug knokken. Acht minuten voor tijd verzilverde Robin van Persie een strafschop, en in de allerlaatste minuut was het Aleksandr Hleb die na een verdedigende fout de 2-1 op het scorebord zette.