VVD steunt ex-moslim Jami wel

Icoon PolitiekVVD-leider Mark Rutte vindt het ''ronduit beschamend'' hoe PvdA-leider Wouter Bos omgaat met zijn partijgenoot Ehsan Jami, de voorman van het comitť voor ex-moslims. Bos keurt het af dat het comitť moslims en hun geloof beledigt.

Rutte heeft Jami telefonisch gesproken en hem zijn steun toegezegd. Volgende week ontmoeten de twee elkaar. ''Bij de godsdienstvrijheid hoort uitdrukkelijk ook het recht om niet meer te geloven. Jami vraagt daar met zijn comitť terecht aandacht voor en is zelf het bewijs van de moeilijke positie waarin ex-moslims vaak verkeren. Dat Wouter Bos hem nu zo hard laat vallen, onderstreept maar weer eens de slappe houding van zijn partij in het integratiedebat'', aldus Rutte. Zijn woordvoerder ontkent dat Rutte Jami probeert over te halen over te stappen naar de VVD. Eerder maakte oud-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wel zo'n overstap.

Jami heeft sinds maandag extra beveiliging nadat hij vorig weekeinde door drie mensen in elkaar was geslagen wegens zijn felle kritiek op de islam.


''Bos behandelt Jami ronduit beschamend''