Ex-vrouw Hazes boos op Rachel

Boek van Rachel HazesDe eerste vrouw van wijlen Andrť Hazes stapt naar de rechter om te proberen het boek dat Rachel Hazes geschreven heeft, uit de handel te houden. Hazes' ex-vrouw Annie Dijkstra (moeder van Andrť's eerste dochter) vindt namelijk dat er in het boek 'Typisch Andrť', dat deze maand op de markt komt, ''zeer grievende en smadelijke uitlatingen'' over haar staan.

''Mevrouw Dijkstra heeft via meerdere bronnen vernomen dat in het boek de vloer met haar wordt aangeveegd. De schrijfster heeft de tekst echter niet vooraf met mijn cliŽnte besproken of doorgenomen'', zo zegt de advocaat van Dijkstra. Overigens zou Rachel in het boek ook naar de tweede ex-vrouw van de volkszanger, de recent overleden Ellen (moeder van Hazes' zoon Melvin), genadeloos uithalen.

Volgens de raadsman van Dijkstra hebben Rachel en haar uitgever niet op eerdere brieven gereageerd. Daarom eisen zij nu een publicatieverbod. Rachel Hazes zegt zelf dat haar boek het verhaal is dat Andrť in de maanden voor zijn dood aan haar vertelde. De zanger zou onder meer gesproken hebben over seksueel misbruik (incest) in zijn jeugd en daarom aan alcohol verslaafd zijn geraakt.